PDA

Επιστροφή στο Forum : Αντιλιακές μεμβράνες??

Σελίδες : 1 [2] 3

teofross
11-09-07, 20:22
ok s5zax thanx

pcbill
11-09-07, 22:33
Ο καθρέπτης σκουραίνει όχι όταν σκοτεινιάζει, αλλά προσαρμόζει την αντανάκλασή του με τρόπο που υπολογίζει τη διαφορά των φώτων των πίσω αυτοκινήτων με το επίπεδο φωτός της καμπίνας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι καθρέφτες αυτοί μειώνουν αυτόματα την αντανάκλαση των έντονων φώτων των πίσω αυτοκινήτων, μειώνοντας έτσι την ενόχληση που προκαλείται στα μάτια. Αυτό το τσεκάρεις πολύ εύκολα όταν τη νύχτα βλέπεις ξεκάθαρα από το καθρέπτη σου όταν δεν υπάρχουν πίσω σου αυτοκίνητα, ενώ σκουραίνει αυτόματα όταν πέφτει πάνω του κάποιο φως.

nikkos
11-09-07, 23:48
καλό θα ήταν επίσης να ρωτούσες την αντιπροσωπία ποιας εταιρίας μεμβράνες θα μπουν για να ξέρεις...;)

pcbill
12-09-07, 00:54
Παιδια αυριο το απογευμα ειναι να παω το αμαξι στην opel να το δωσουνε να μου βαλουνε μεμβρανες που μου τις ειχανε ταξει σαν δωρο.
Εαν σου έρθει το πακέτο από κανα περίεργο, να το στείλεις στην αντιπροσωπεία να το πληρώσει!

opelara
24-10-07, 09:33
οπελαρες χαιρετω.. σας παραθετω μια διευθυνση για μεμβρανες αντηλιακες και ασφαλειας. zervas - απαγορευοντε οι διαφημισεις.

http://img87.imageshack.us/img87/9881/opelvectra20ltturbors4.th.jpg (http://img87.imageshack.us/my.php?image=opelvectra20ltturbors4.jpg)

http://img87.imageshack.us/img87/2574/opelvectra20ltturbo2kp6.th.jpg (http://img87.imageshack.us/my.php?image=opelvectra20ltturbo2kp6.jpg)

εγω εχω βαλει και ειμαι απολυτα ευχαρηστιμενος..ευχαριστω

fANis
24-10-07, 12:09
@opelara: Πω πω πολύ μαυρίλα ρε φίλε... αλλά τα σπάει!
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Σαλονικιός και θέλω να περάσω και εγώ μεμβράνες.Ξέρει κανείς τι παίζει στη Θεσ/νίκη? Κάποιος αξιόπιστος που να τοποθετεί?
Υ.Γ Όλοι μου λένε για κάποιο μαγαζί πάνω στη Λαγκαδά.Είναι και δίπλα μου.Ούτε 2 λεπτά με το GTCάκι μου :) ! Έχει ακούσει κανείς για το συγκεκριμένο μαγαζί?

zervas
24-10-07, 14:05
Ρε παιδια εχουμε πει οτι απογορευοντε να διαφημιζετε μαγαζια χωρις να μας ρωτατε και εσεις ακνετε το αντιθετο.Σας παρακαλω μην ξαναγινει
φιλικα zervas

opelara
24-10-07, 14:30
ζητω συγνωμη . αλλα τοσα διαβαζω για μεμβρανες απο αλλους χρηστες και βλεπω οτι ολοι ειναι μπερδεμενει το τι θα βαλλουν. δεν θα ξαναγινει. για πληροφοριες σχετικα με μεμβρανες στειλτε pm.ευχαριστω.φιλε zerva sory..

corsa(i love kontres)
25-10-07, 01:49
κι εγω εβαλα εβαλα εβαλα........στη δραμα ....αντι για κομοτηνη που ειμαι(αλλου νταλλου) με 150 ευρουλακια......+25 βενζινες...!

τωρα να μου πεις περασε ολοκληρο καλοκαιρι και ατ εβαλες τωρα....???

μεχρι στιγμης .....αλλη αισθηση....σαν να φορας γυαλια ηλιου και στο αυτ/το (αρε τι αλλο θα πω....)....ασε που στα φαναρια κανεις και γκριματσες στους διπλα κα ιφυσικα δεν σε βλεπουν....χιχιχιχι!!!!

να και μια προχειρη φοτο..:
http://img525.imageshack.us/img525/4379/fimewo9.th.jpg (http://img525.imageshack.us/my.php?image=fimewo9.jpg)

GiorgosThess
25-10-07, 02:05
@opelara: Πω πω πολύ μαυρίλα ρε φίλε... αλλά τα σπάει!
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Σαλονικιός και θέλω να περάσω και εγώ μεμβράνες.Ξέρει κανείς τι παίζει στη Θεσ/νίκη? Κάποιος αξιόπιστος που να τοποθετεί?
Υ.Γ Όλοι μου λένε για κάποιο μαγαζί πάνω στη Λαγκαδά.Είναι και δίπλα μου.Ούτε 2 λεπτά με το GTCάκι μου :) ! Έχει ακούσει κανείς για το συγκεκριμένο μαγαζί?
Ναι εκει το πηγα εγω, κανει παρα πολυ καλη δουλεια αλλα
Εχει και αλλα...
καλο ειναι οταν σου παιρνανε τα φιμε να εισαι πανω απο το κεφαλι τους, γιατι εγω κακως το ειχα αφησει το αμαξι εκει, μολις το πηρα απο το μαγαζι, επεσε το πλαστικο του καθρεπτη συνοδηγου, δηλαδη το σπασανε και κανανε τις κοτες, πηγα απο εκει και κανανε πως δεν ξερανε τιποτα και καλα δεν το κανανε αυτοι (σπασανε τα "τσουνακια" που κουμπωνουνε), μολις τους φωναξα και ειπα θα τους κανω μυνηση κατευθειαν πηγαμε σε ανταλλακτικα opel και πηγαμε πηραμε καινουριο πλαστικο...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...

ASTRAMAN
25-10-07, 14:14
κι εγω εβαλα εβαλα εβαλα........στη δραμα ....αντι για κομοτηνη που ειμαι(αλλου νταλλου) με 150 ευρουλακια......+25 βενζινες...!

τωρα να μου πεις περασε ολοκληρο καλοκαιρι και ατ εβαλες τωρα....???

μεχρι στιγμης .....αλλη αισθηση....σαν να φορας γυαλια ηλιου και στο αυτ/το (αρε τι αλλο θα πω....)....ασε που στα φαναρια κανεις και γκριματσες στους διπλα κα ιφυσικα δεν σε βλεπουν....χιχιχιχι!!!!

να και μια προχειρη φοτο..:

ωραιο μπραβο

Ναι εκει το πηγα εγω, κανει παρα πολυ καλη δουλεια αλλα
Εχει και αλλα...
καλο ειναι οταν σου παιρνανε τα φιμε να εισαι πανω απο το κεφαλι τους, γιατι εγω κακως το ειχα αφησει το αμαξι εκει, μολις το πηρα απο το μαγαζι, επεσε το πλαστικο του καθρεπτη συνοδηγου
δλδ τι αλλο επρεπε να σου κανουν για να πεις οτι ειναι λαλακες?
εχεις υπομονη παντως μπραβο

Nikos Veria
25-10-07, 23:43
Φίλε Μπάμπη πολύ ωραίο το corsaki με το fime!Σου εύχομαι να τα χαρείς!Για μένα είναι μια από τις καλύτερες "επενδύσεις" που μπορείς να κάνεις στο αυτοκίνητο και τα λεφτά τους τα βγάζουν και τα αξίζουν με το παραπάνω ιδίως το καλοκαίρι!!!Εγώ έβαλα μεμβράνες την πρώτη εβδομάδα που είχα πάρει το corsa.Να φανταστείς ότι είχα κλείσει ραντεβού πριν ακόμα μου έρθει το αυτοκίνητο! Είναι πολύ respect πάντως και από εδώ και πέρα ότι αυτοκίνητο και να ξαναπάρω θα βάλω και σε εκείνο!Τώρα ψήνω τον "μπαμπά" να βάλουμε και στο οικογενειακό αυτοκίνητο (saab 9.3 1.8t)!Δες και το δικό μου...
http://img231.imageshack.us/img231/4940/dsc00061tf7.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=dsc00061tf7.jpg) http://img514.imageshack.us/img514/1583/dsc00136qa1.th.jpg (http://img514.imageshack.us/my.php?image=dsc00136qa1.jpg)http://img89.imageshack.us/img89/5295/dsc00213vg5.th.jpg (http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc00213vg5.jpg) http://img155.imageshack.us/img155/7287/dsc00138oo1.th.jpg (http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc00138oo1.jpg)

corsa(i love kontres)
26-10-07, 02:08
Φίλε Μπάμπη πολύ ωραίο το corsaki με το fime
εσυ καλα τα λες.........αλλα.....

Σου εύχομαι να τα χαρείς
.....δεν υπολογησα τον παραγοντα ''γυναικα μου '' ή οποια συμπτωματικα ακομη δε3ν τα εχει δει......και οταν τα παρει χαμπαρη.....με βλεπω να κοιμαμαι για κανα μηνα στο μπαλκονι!!!
βλεπεις για μια γυναικα τα 150 ευρα (που εδωσα για φιμε) ειναι καλυτερη επενδυση οταν τα ''σκοτωσει'' σε τσαντες και παπουτσια!!!!!!

*σημειωση: αν απουσιασω απο το forwm για κανα μηνα ειναι επειδη ......απο το μπαλκονι που θα μενω δεν θα εχω προσβαση στο internet!!!!

mafiozos29
10-11-07, 21:49
οπελαρες χαιρετω.. σας παραθετω μια διευθυνση για μεμβρανες αντηλιακες και ασφαλειας.
εγω περασα απο εκει και μου ειπε οτι χρησιμοποιει την εταιρια global...
εγω δεν την εχω ακουστα παντως....εσεισ??? και μου πε κανα 200αρικο χωρις μπροστα..

nikkos
11-11-07, 16:15
εγώ προσωπικά δεν την έχω ακούσει....οι 3Μ και η Llumar είναι απο τις πλέον γνωστές και εγγυημένες πάντως..

clutchmaster
11-11-07, 20:23
edw stis serres pernane poly kai tis Johnson kai mporw na pw oti einai poly wraies! idiws h prwth skala einai ola ta lefta,ti nyxta den katalabaineis kan oti exei membranes,den enoxloun katholou sthn odhghsh.

Stilskin
11-11-07, 20:39
Epishs gnosth etaireia einai kai h Madico kai exo akousei kai kala logia gia tis V-Cool alla einai akribes.
Poly eyxaristhmenos eimai me tis Alu Light ths Llumar alla otan yparxei syndyasmos metaxy kakou fotismou,broxhs kai parkarismatos ta pragmata ginontai ligo dyskola.

fANis
30-12-07, 14:26
Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο πάει η λυπητερή αν σε γράψουν για φιμέ?

GiorgosThess
30-12-07, 22:09
Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο πάει η λυπητερή αν σε γράψουν για φιμέ?
80 αν θυμαμαι καλα και αν πληρωσεις σε 10 εργασιμες παει 40
η
40 αν θυμαμαι καλα και αν πληρωσεις σε 10 εργασιμες παει 20
τωρα ποιο απο τα 2 ειναι ας μας πει καποιος που τον γραψανε για σιγουρια...
Α, και πετυχεις κανεναν μακακα αστυνομικο μπορει να σου παρουνε και πινακιδες...

nikkos
30-12-07, 22:44
δε με γράψανε αλλά είναι 80 (40 αν πληρώσεις μέσα στο 10ήμερο) και 10 μέρες χωρίς πινακίδες βάση ΚΟΚ.

marioboni3
30-12-07, 23:57
Πλέον δεν μπορούν να σε γράψουν για φιμέ. Ή έστω σε γράφουν και την σβήνεις μετά

Έχεις την βεβαίωση του εγκαταστάτη καταρχήν και μια απόφαση του υπουργίου που μπορείς εύκολα να την πάρεις από ένα Ι.Κτεο.

Σε φίλο που δουλεύουμε μαζί τον γράψανε και όταν πήγε στον δειυθυντή να ζητήσει τα ρέστα με την απόφαση στο χέρι του του την έσβησε χωρίς πολλά πολλά γιατί απλά ο διευθυντής ΔΕΝ γνώριζε το χαρτί που έχει σταλεί και στα τμήματα

andre_rrr
31-12-07, 00:22
pes ta kai go tin bebaiosi auti deixno kai de me enoxlei kaneis!

~astraxan~
31-12-07, 02:49
prin 3 meres grapsan ton kollito me katamaura 3m k tou zitisan bebaiosi.. alla den eixe.. 80 euro afairesi diploma k pinakides gia 10 meres k 40 euro super duper prosfora apto katastima an ta pas se 10 meres ta lefta...

IRMSCHER
31-12-07, 08:34
Εμ,ας πάει να πάρει τώρα βεβαίωση να μην την ξαναπατήσει τουλάχιστον!

Περνάνε κανονικά τα φιμέ εδώ και κάνα χρόνο περίπου!

andre_rrr
31-12-07, 10:06
sto proigoumeno pou tou exo balei apo to 2000 pote den me exoun grapsei kai einai kai ta pio skoura tis lummar alu light....alla pisteuo oti einai kai se ti lalaki 8a peseis!!!to poli poli ama tou peis kai tpt na se grapsei gia allo logo!8elei politiki to pragma!

Angel
31-12-07, 11:29
Χρόνια πολλά σε όλους! Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι αυτή η βεβαίωση και πώς μπορώ να την αποκτήσω; Έχω βάλει 3Μ, όχι πολύ φιμέ, και το μόνο που έχω είναι η εγγύηση που μου έδωσαν. Επειδή εδώ στην Αθήνα όλο και σε κανένα στραβάδι που ζηλεύει το Astra-TwinTop θα πέσω...

CoRsa1.4 B
31-12-07, 12:57
Και αυτη η αποφαση του υπουργειου που αναφερθηκε παραπανω ειναι απαραιτητη ή καλυπτομαστε με αυτη την βεβαιωση??

corsakias2002
31-12-07, 13:26
Ναι, αυτή η απόφαση είναι κάτι διαφορετικό με την βεβαίωση ή είναι το ίδιο πράγμα??

nikkos
01-01-08, 14:05
...ρε παιδιά αν έχει αλλάξει κάτι ενημερώστε, γιατί μέχρι πρότεινος την βεβαίωση του εγκαταστάτη τη μετράνε μόνο στο ΚΤΕΟ, για να το περάσεις χωρίς πρόβλημα

Η τροχαίοι άμα σε σταματήσουν για μεμβράνες πρέπει να έχεις χαρτί απο γιατρό για να δικαιολογηθεί η τοποθέτησή τους, αλλιώς σε γράφουν κανονικά (Βάση ΚΟΚ που ισχύει από τον Ιούλιο)

αν έχει αλλάξει κάτι πείτε και δώστε και κανα λινκ να ενημερωθούμε....

(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΠΙΝΟΣ????? )

επίσης...όσοι κυκλοφορούν προς Α.Λιόσια, στην στρογγυλή πλατεία έχει μόνιμο μπλόκο εδω και 10 μέρες...μιλάμε για καλό μπλόκο...ευτυχώς που πέρασα με το micra της αδερφής μου...lol lol lol

ASTRAMAN
02-01-08, 09:12
εμενα στο κτεο μου το περασαν κανονικα.αν εχω την αποδειξη απο την llumar που μπηκαν το 2005 και το κτεο που περασα 2007 μετραει αυτο?

nikkos
02-01-08, 10:25
δε νομίζω άστραμαν.....

fANis
02-01-08, 15:25
Παιδιά έχω μπερδευτεί πολύ με το θέμα.Θέλω να βάλω αλλά από την άλλη λέω μήπως κάνω ******α..ΑΧΧΧΧΧ

nikkos
02-01-08, 15:34
....καρλίτο οι μεμβράνες στο αυτοκίνητο, ειδικά το καλοκαίρι είναι σωτήριες.Μιλάμε για τρελή διαφορά, που αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις.
Ακόμα και με την πιο ανοιχτόχρωμη (3M CS-70) γλυτώνεις πολύ ήλιο.
Βέβαια, με την τροχαία και τους νόμους, προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και αν δεν αρχίσει ο έλεγχος να γίνεται κανονικά με φωτόμετρα, ότι και να λέμε....πύπες....

Όταν σε ελέγχουν για καυσαέρια έχουν μαζί συνεργείο που κάνει τη μέτρηση,
όταν σε ελέγχουν για αλκοόλ, έχουν μαζί μηχάνημα
όταν σε ελέγχουν για ταχύτητα έχουν το ραντάρ

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ, ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ....

λογικό είναι απο κει και πέρα να ψάχνεις και εσύ τρόπους να καλύψεις τον κώλο σου....

fANis
02-01-08, 15:53
Το σκέφτομαι τόσο καιρό αλλά στο τέλος είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα βάλω και εγώ :P
Ας ελπίσουμε ότι θα μας σώσει αυτό το χαρτάκι περί νομιμότητας!ΑΜΗΝ

GiorgosThess
02-01-08, 15:57
Carlito πολυ απλα βαλε...ξερω τι σου λεω...
Αλλα βαλε την πιο ανοιχτοχρωμη, υπαρχουν 3 επιπεδα φιμε, εσυ θα βαλεις το 1

pipinos1976
10-01-08, 01:29
...ρε παιδιά αν έχει αλλάξει κάτι ενημερώστε, γιατί μέχρι πρότεινος την βεβαίωση του εγκαταστάτη τη μετράνε μόνο στο ΚΤΕΟ, για να το περάσεις χωρίς πρόβλημα

Η τροχαίοι άμα σε σταματήσουν για μεμβράνες πρέπει να έχεις χαρτί απο γιατρό για να δικαιολογηθεί η τοποθέτησή τους, αλλιώς σε γράφουν κανονικά (Βάση ΚΟΚ που ισχύει από τον Ιούλιο)

αν έχει αλλάξει κάτι πείτε και δώστε και κανα λινκ να ενημερωθούμε....

(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΠΙΝΟΣ????? )

επίσης...όσοι κυκλοφορούν προς Α.Λιόσια, στην στρογγυλή πλατεία έχει μόνιμο μπλόκο εδω και 10 μέρες...μιλάμε για καλό μπλόκο...ευτυχώς που πέρασα με το micra της αδερφής μου...lol lol lol

Εδώ είναι ο pipinos1976. Είχα καιρό να μπω λόγω φόρτου εργασίας = έχω πεθάνει στο τρέξιμο.

Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις. Το χαρτί σε εξασφαλίζει μόνο στο ΚΤΕΟ και εφόσον δεν έχουν φωτόμετρο να μετρήσουν το τζάμι.

Η ΕΛΑΣ στηρίζεται στον ΚΟΚ και ο ΚΟΚ απαγορεύει την τοποθέτηση μεμβρανών εκατέρωθεν του οδηγού, όπως και στα πίσω τζάμια μέχρι να βγει υπουργική απόφαση που δεν έχει βγει ακόμη. Άρα, θεωρητικά θα σε γράψουν, έστω και μία μεμβράνη να έχεις. Συνήθως όμως, αν είναι αρκετά ανοιχτά χρώματα τη γλυτώνεις, ειδικά στα πίσω τζάμια.

Το ερώτημα είναι άλλο τώρα και μάλιστα πιο πονηρό, αλλά ψιλοάσχετο:

Αφού 99,9% σε αφήνουν για μεμβράνες στα πίσω τζάμια, ακόμα και αν δεν έχει βγει η υπουργική απόφαση. Εδώ σε αφήνουν 80% (και λίγο λέω) για μεμβράνες στα μπροστά τζάμια. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο με τους ανιχνευτές που είναι νόμιμοι με άδεια που θα βγει από υπουργική απόφαση;

Χρόνια πολλά σε όλους. Ξαναμπήκα στο forum μετά από πολύ καιρό και χάρηκα που σας είδα όλους.

Ευχαριστώ.

~astraxan~
10-01-08, 02:03
kalws ton... na ta poume emeis.. gnorisa k ton ksaderfo sou me to kaddet

CoRsa1.4 B
10-01-08, 02:53
Βρε παιδια ενας ξαδερφος μου απο τα μερη μου πηγε σε ενα μαγαζι στην οδο παιανιας-σπατων που βαζει llumar και του ειπε 230Ε χωρις τοποθετηση μεμβρανης στο μπροστινο τζαμι. Εχει μια BMW 318 5θυρη του '03? του '04? δεν θυμαμαι. Και ειπε οτι θα χρειαστει και 4-5 ωρες για την τοποθετηση!!!
:shock: :shock: :shock:
Και ρωταω τα εξης:
1) Πολλα δεν του ζητησε ο τυπος???
2) Εμενα ποσο περιπου θα μου κοστισει?? (corsa b 5θυρο,χωρις το μπροστινο?με το μπροστινο?)
3) Ποιες να βαλω? llumar? 3M? Καποια αλλη? Μηπως ειναι ολες το ιδιο?

~astraxan~
10-01-08, 04:40
einai epeidi eide oti eixe bmw.. esena pano apo 179 den nomizo na s parei... lol lol

nikkos
10-01-08, 17:58
Καλως ήρθες ΠΙΠΙΝΕ :):):):):)

.....για τους ανιχνευτές ραντάρ λες?.....άλλο αυτό...lol

pipinos1976
12-01-08, 00:32
@nnikos

Το πρόβλημα έχεις ως εξής:

Στον ΚΟΚ, απαγορεύονται οι μεμβράνες στα τζάμια εκατέρωθεν του οδηγού. Για τα πίσω τζάμια, επιτρέπονται, αλλά αν ακολουθούν τις προδιαγραφές που ΘΑ περιγράφονται σε Υπουργική απόφαση.

Στον ΚΟΚ, απαγορεύονται οι ανιχνευτές εκτός και αν υπάρχει ειδική άδεια που θα χορηγείται με κάποιον τρόπο που θα περιγράφεται σε κάποια κοινή Υπουργική απόφαση, ΥΜΕ, ΥΔΤ, ΕΕΤΤ.

Όπως βλέπεις, ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις, επιτρέπεται κάτι με Υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα βγει. Έχουν πιάσει οδηγό με ανιχνευτή, τον έχουν πάει στο δικαστήριο, αλλά αθωώθηκε λόγω έλλειψης άδειας από παράληψη του κράτους. Το ίδιο προς το παρόν ισχύει και για τις μεμβράνες στα πίσω τζάμια. Θα αθωωθείς, αλλά άνετα μπορούν να σε τρέξουν και αυτό είναι το άσχημο.

@~astraxan~

Δέχομαι μόνο μπύρες και φαγητό πλέον. Δε μου είπε τίποτε ο ξάδελφος, αλλά όπως θα τον είδες, είναι δυνατό ποτήρι, άρα μπορούμε να κάνουμε δουλειά, παρόλο που ο γιατρός μου το απαγορεύει πλέον.

Ευχαριστώ.

nikkos
12-01-08, 12:29
για τα πίσω τζάμια απ ότι διάβασα στον ΚΟΚ, εφόσον το όχημα έχει δύο εξωτερικούς καθρέπτες, δε μπα να τα βάψεις και με πινέλο, δεν τους νοιάζει....

τα επαγγελματικά που πίσω από τον οδηγό έχουν λαμαρίνα δλδ δεν απαγορεύεται????

pipinos1976
12-01-08, 15:38
Αν διαβάσεις το σχετικό άρθρο του ΚΟΚ, δηλαδή Άρθρο 81 παρ. 7 θα δεις ότι λέει τα εξής:

Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκούμενων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου και του ανεμοθώρακα, καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφ’ ενός μεν, σε περίπτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο ελάχιστο, αφ’ ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνοντες αυτού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη, ώστε:
α) η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου
β) να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται δια μέσου του ανεμοθώρακα
γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού.

Αυτό που ανέφερες είναι το αντίστοιχο άρθρο της οδηγίας της Ε.Ε. που δεν ορίζει διαπερατότητες κτλ. Προφανώς, η Υπουργική Απόφαση, θα αναγράφει ό,τι ακριβώς και η οδηγία της Ε.Ε., αλλά θεωρητικά μέχρι τότε, είμαστε όλοι σε καθεστώς ομηρίας που εξαρτάται από τη διάθεση του εκάστοτε οργάνου να γράψει ή όχι για μεμβράνες.

Και πώς τα βαριέμαι όλα αυτά τα νομικά και νομικίστικα ένας Θεός ξέρει. Τελείως άχρηστα πράγματα, στην προσπάθεια να κωδικοποιήσουν ακόμα και το πώς πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Εντάξει, υπάρχουν και κάποιοι που το παρακάνουν, αλλά τι πειράζει τώρα αν η διαπερατότητα δεν είναι 70% και είναι 60% δεν έχω καταλάβει. Λες και στην Ελλάδα, θα βρεθούμε ποτέ σε συνθήκες που απαιτούν στα πλαϊνά παράθυρα ορατότητα τέτοια. Ίσα ίσα που στο πίσω θα έπρεπε να υπάρχει ορατότητα, αλλά και αυτό, προς όφελος των εταιρειών και των Κρατούντων με τις μαύρες ΜΒ το έχουν παρακάμψει. Στην Ελλάδα, δε θα έπρεπε να πωλείται αυτοκίνητο χωρίς μεμβράνες ή χωρίς φιμέ σήμερα. Η εξοικονόμηση βενζίνης που γίνεται είναι τεράστια, για να μην αναφέρουμε τα θετικά από τη χρήση του AC σε πιο χαλαρούς ρυθμούς (έχω αναφέρει ότι σε ταξίδια το δούλευα στο 1-3 και τώρα το δουλεύω στο 0-2 = έχω βγάλει τα λεφτά που έδωσε στις μεμβράνες μέσα σε 2 χρόνια), πράγμα που σημαίνει μικρότερη αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στην πόλη, πιο άνετα ταξίδια για όλους αυτούς που έχουν αυτοκίνητα με χαμηλές ιπποδυνάμεις, κέρδος σε καύσιμο για όλη τη χώρα, άνεση στους επιβάτες, καλύτερη ορατότητα το καλοκαίρι αφού μειώνεται το ηλιακό φως χωρίς χρήση γυαλιών ηλίου (Αλήθεια, εκεί ορίζεται διαπερατότητα; Μπορώ δηλαδή να χρησιμοποιήσω τελείως μαύρα γυαλιά και τελείως διάφανα τζάμια στο αυτοκίνητο;;;) κτλ.

Ευχαριστώ.

CoRsa1.4 B
12-01-08, 17:38
Τελικα του ξαδερφου μου του πηρε 200Ε (χωρις του παρπριζ). Μολις βρω χρονο θα παω και εγω και μαλλον θα βαλω και στο παρπριζ ενα τονο πιο ανοιχτο απο τα υπολοιπα. Οταν με το καλο παω και τα βαλω θα ανεβασω φωτο να μου πειτε γνωμες!!

andre_rrr
02-02-08, 23:56
gia to mprostino parpriz de nomizo na sou balei kanenas giati to exoun apagorepsei. apo prosopiki empeiria sto proigoumeno toutou mou oi membranes einai korifi kai gia zesti kai gia ilio.ego tis eixa balei xoris to parmpriz 170 euro stin lummar.alla sto mprostino den mou bazan me tipota .....re gamoto

ASTRAMAN
03-02-08, 10:35
εγω τις ειχα βαλει πριν 3 χρονια και τις πληρωσα νομιζω 190 ευρωπουλα.
στο μπροστινο μου ειπαν αν θελω να βαλλω να παω αλλου...γιατι απαγορευονται

koukos_1980
04-02-08, 11:30
loipon paidia ebala tis membranes tis foliatec prin 2 mines peripou 220 europoula.eixa kai go anisixia gia to an tha me grapsoun oi mpatsoi,mexri pou me stamathsan kai malista bradi.mou zitisan ta xartia mou kai ola ta sxetika. gia ta tzamia den mou eipan apolitos tipota. den ksero an itan eytyxis sigkiria. elpizo na min exo problima sto mellon

andre_rrr
04-02-08, 20:46
na sou po kati? gia mena den uparxei nomos! einai poli apla pou 8a peseis......kai ti kefia 8a exei!!!mia fora 8umamai me egrapsan giati akouga dunata mousiki....mallon o astunomikos eixe malosei me tin gunaika tou kai eixe kefia....to 8ema einai na kaneis kati sto amaksi sou pou na sou aresei kai apla ta fime einai super!

koukos_1980
05-02-08, 13:21
simfono apolita mazi sou.

nikkos
05-02-08, 17:41
andre θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου, αλλά τι να το κάνω ωραίο και χρηστικό (οι μεμβράνες σώζουν από τον ήλιο) αν είναι κάθε λίγο και λιγάκι να με σταματάνε και να πληρώνω 40αρες και να μένω χωρίς δίπλωμα?

το θέμα είναι να βρεθεί και μια σοβαρή λύση για να είμαστε και εμείς καλλυμένοι σαν καταναλωτές.....

andre_rrr
05-02-08, 17:59
niko pragmatika sou milao pote ma pote apo to 2000 pou ebala fime se mia alfa romeo oses fores kai na me stamatisan gia elegxo de me egrapsan gia fime....pote! giauto leo einai na min sou tixei den antilego mazi sou einai faulos kiklos i douleia....

nikkos
05-02-08, 18:25
niko pragmatika sou milao pote ma pote apo to 2000 pou ebala fime se mia alfa romeo oses fores kai na me stamatisan gia elegxo de me egrapsan gia fime....pote! giauto leo einai na min sou tixei den antilego mazi sou einai faulos kiklos i douleia....
...ούτε εμένα με έχουν σταματήσει από το 2005......και να φανταστείς έχω και στο παρπρίζ :):)

(μακριά απο εμάς....)

ASTRAMAN
06-02-08, 11:45
και εμενα με εχουν σταματησει αλλα δεν με εχουν γραψει για τα φιμε...
να σας πω την αληθεια οποτε περναω κοντα απο μπλοκο κατεβαζω τα τσαμια η αναβω το εσωτερικο φωτακι...χεχχεχεχε.
μακρυα απο εμας...

Stathis_Ath
08-02-08, 12:06
Καλημέρα σε όλο το team του Opel - Club. Δεν έχω λίγες ώρες που έγινα και εγώ μέλος και θα ήθελα να κάνω μια ερωτησούλα. :)

Πριν από μερικές μέρες έκανα παραγγελία το Opel Astra GTC 1,6 Sport (το οποίο πρέπει να περιμένω 2 μήνες για να το παραλάβω!!! :mad:)....
Σκεφτόμουν λοιπόν να βάλω αντιλιακές μεμβράνες (φιμέ) στο αυτοκίνητό μου και έχω μερικές απορίες!

1. Το ότι για να γίνει η τοποθέτηση θα μου ανοίξουν τις πότρες (και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!) θα έχει κάποια επίπτωση στην εγγύηση μου? Αν πχ μετά απο 2 μήνες χαλάσει το ηλεκτρικό παράθυρο (φτου φτου... μακριά από εμάς!) θα μου πουν τίποτα του τύπου: Ανοίξατε τις πόρτες... εγγύηση τέλος!:eek:

2. Έχω ακούσει ότι τα παράθυρα δεν θα κατεβαίνουν όσο εύκολα όσο χωρίς τις μεμβράνες.... Ισχύει?

Και στην τελική είχα στο παλίο μου αμάξι και έδειχνε τόσο ωραίο.. Σε ένα καινούριο αμάξι θα αξίζει?? Μήπως στην τελική να το αφήσω έτσι όπως είναι?? bigboss1

ευχαριστώ πολύ σε όσους απαντήσουν... έχουμε χρόνο μπροστά μας να το συζητήσουμε!

Vectraman
08-02-08, 12:23
Θα σου απαντήσω για το πρώτο που ξέρω!Οι περισσότεροι αν όχι όλοι δεν βγάζουν την ταπετσαρία της πόρτας!Την κολάνε με μιά σπάτουλα για αυτό και αν δείς αυτοκίνητα που έχουν μεμβράνες στα σημεία που το τζάμι μπαίνει στα λάστιχα δεν έχει μεμβράνη!

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις!Δείχνει πιο ωραίο το αυτοκίνητο αλλά και το καλοκαίρι δουλεύει καλύτερα το A/c

Stathis_Ath
08-02-08, 12:31
Φιλε Vectraman,
στο προηγούμενο αμάξι που είχα (ένα Honda Civic) του είχα βάλει μεμβράνες. Με είχαν ρωτήσει στο μαγαζί που τις έβαλα εάν ήθελα να μου ανοίξουν τις πότρες ή όχι. Μου εξήγισαν πως εάν άνοιγαν τις πόρτες θα κάναν πολύ καλύτερη δουλεία και οι μεμβράνες θα κολλούσαν καλύτερα στα τζάμια.
Και πράγματι οι ποιότητά τους ήταν εξαιρετική καθότι δεν φαινόταν σε κανένα σημείο του τζαμιού κενό! Μου έδωσαν και 7 χρόνια εγγύηση για ότι πάθουν...

Το ξέρω ότι λέει πολύ για το καλοκαίρι. Έμπαινα στο αμάξι που το είχα στον ήλιο και ήταν κάπως κρύο.

Asroc
08-02-08, 13:09
Φιλε Stathis_Ath (http://www.opel-club.gr/vbulletin/member.php?u=3689) καλως μας βρηκες, πιστευω να περασεις ευχαριστα τις ωρες σου στο φορουμ μας!

2 πραγματα θα σου ζητουσα ομως: α) να διαβασεις τους ορους χρησης (http://www.opel-club.gr/vbulletin/showthread.php?t=283) και
β) να κανεις μια μικρη αναζητησουλα πριν φτιαξεις ενα καινουριο θεμα, οκ; :)

Στο θεμα μας τωρα, (αν και θα το ενωσω με το αλλο σε λιγες ωρες, σου απαντω εδω)
οι ταπετσαριες ΔΕΝ χρειαζεται να βγουν, αν πας σε καλο τεχνικο, τοτε θα εχεις αψογη δουλεια, χωρις να βγει ουτε μια βιδα
και σου το λεω γιατι το εχω δει σε πολλα αμαξια.

Επισης τα τζαμια κατεβαινουν το ιδιο ευκολα ειτε εχεις ειτε δεν εχεις μεμβρανες

Να πουμε καλοριζικο το αμαξι ή το θεωρεις γρουσουζια πριν το παραλαβεις;; :p

Angel
08-02-08, 14:06
κατ' αρχήν το θέμα αυτό υπάρχει γι' αυτό ψάξε το λίγο καλύτερα και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. όσον αφορά τα υπόλοιπα, βάλ' τες σε ένα καλό μαγαζί, δέν θα ανοίξουν πόρτες, δε θα χάσεις ποτέ καμμία εγγύηση απο αυτό το θέμα και αξίζουν τα λεφτά τους ! με κλειστά μάτια και χωρίς δισταγμούς βαλ' τεσ !!!

ΤΟΞΟΤΗΣ
08-02-08, 16:19
Καλημέρα σε όλο το team του Opel Club. Δεν έχω λίγες ώρες που έγινα και εγώ μέλος και θα ήθελα να κάνω μια ερωτησούλα. :)

Πριν από μερικές μέρες έκανα παραγγελία το Opel Astra GTC 1,6 Sport (το οποίο πρέπει να περιμένω 2 μήνες για να το παραλάβω!!! :mad:)....
Σκεφτόμουν λοιπόν να βάλω αντιλιακές μεμβράνες (φιμέ) στο αυτοκίνητό μου και έχω μερικές απορίες!

1. Το ότι για να γίνει η τοποθέτηση θα μου ανοίξουν τις πότρες (και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!) θα έχει κάποια επίπτωση στην εγγύηση μου? Αν πχ μετά απο 2 μήνες χαλάσει το ηλεκτρικό παράθυρο (φτου φτου... μακριά από εμάς!) θα μου πουν τίποτα του τύπου: Ανοίξατε τις πόρτες... εγγύηση τέλος!:eek:

2. Έχω ακούσει ότι τα παράθυρα δεν θα κατεβαίνουν όσο εύκολα όσο χωρίς τις μεμβράνες.... Ισχύει?

Και στην τελική είχα στο παλίο μου αμάξι και έδειχνε τόσο ωραίο.. Σε ένα καινούριο αμάξι θα αξίζει?? Μήπως στην τελική να το αφήσω έτσι όπως είναι?? bigboss1

ευχαριστώ πολύ σε όσους απαντήσουν... έχουμε χρόνο μπροστά μας να το συζητήσουμε!
Φιλε μου Stathis_Ath ,αυτα που εχω να σου πω ειναι τα εξης.1)παρε μετο καλο το αυτοκινητο2)μεβρανες με εγγυηση και καλη δουλεια χωρις προβληματα με χαρτι και για ΚΤΕΟ ΕΙΝΑΙ η εταιρεια 3Μ στη φραντζη.Εχω βαλει στο δικο μου και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

teddy
08-02-08, 18:31
φιλε σταθη καλωσηλθες στο opel-club.gr...με το καλο να παραλαβεις το αμαξι σου!
για το θεμα που ρωτας:οπου σου πουν ήδεις να βγαζουν ταπετσαριες ή ανοιγουν πορτες,
πολυ απλα καλημερισε τους και βγες γρηγορα απο το μαγαζι τους...
δεν χανεις καμια εγγυηση,μην σε ανησυχει αυτο...αντε και καλες βολτες!

nikkos
09-02-08, 16:15
Τοξότη? στη Φραντζή είναι το κεντρικό της 3Μ (Νικήτας) ή υποκατάστημα?

πάντως τα περισσότερα συνεργεία της 3Μ κάνουν πολύ καλή δουλειά και δε χρειάζεται να βγάλουν ταπετσαρίες κτλ....:):):)

πρέπει να έχει ένα κατάστημα κοντά στην Παλλήνη (πίσω από την Μαραθώνος κοντά στην έξοδο 15 της Αττικής, αλλά δεν ξέρω αν κάνουν τοποθετήσεις μεμβρανών εκεί..)

Stathis_Ath
09-02-08, 20:29
Nikkos, ένα μαγαζι που βάζει μεμβράνες 3Μ και είναι κοντα στην έξοδο τις Αττικης οδού ξέρω και εγώ. δεν ξέρω εάν μιλάμε για το ίδιο, αλλά εκεί είχα βάλει και τις άλλες βέβαια έχει και άλλη μια μάρκα. την lumar νομίζω.

Anyway, ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας παιδία. Ευχαριστώ και για τις ευχές για το αμάξι (να το πάρουμε κι όλας στα χέρια μας)

Το σίγουρο είναι πως θα τις βάλω!

Και πάλι ευχαριστώ....

gnikos
09-02-08, 21:43
Αγαπητέ Στάθη δεν ξέρω κατα πόσο οι μεμβράνες είναι νόμιμες ή οχι αλλά πρίν ένα μήνα σταμάτησαν ενα φίλο μου με ένα Punto GT που είχε μεμβράνες και τον έγραψαν.
Του είπαν να πάει την άλλη μέρα αφού τις έχει βγάλει να το δούν για να μην προχωρήσει η υπόθεση, και έτσι τις έβγαλε.
Εγώ έχω ένα Astra Cosmo 1.8 - 2006 και τα κρύσταλα νομίζω είναι εντάξει όπως είναι.
Τώρα εσύ ρώτησε το και πράξε.

ΤΟΞΟΤΗΣ
10-02-08, 10:01
Τοξότη? στη Φραντζή είναι το κεντρικό της 3Μ (Νικήτας) ή υποκατάστημα?

πάντως τα περισσότερα συνεργεία της 3Μ κάνουν πολύ καλή δουλειά και δε χρειάζεται να βγάλουν ταπετσαρίες κτλ....:):):)

πρέπει να έχει ένα κατάστημα κοντά στην Παλλήνη (πίσω από την Μαραθώνος κοντά στην έξοδο 15 της Αττικής, αλλά δεν ξέρω αν κάνουν τοποθετήσεις μεμβρανών εκεί..)

Καλημερα,στην Φραντζη ειναι το καταστημα τοποθετησης λιανικης και τα γραφεια το εργοστασιο και η διακηνηση γινεται απο την Παλληνη . Το θεμα ειναι οτι εχω βαλει πρωτη φορα μεμβρανες στο Νικητα στην Φραντζη πριν απο τουλαχιστον 20 χρονια και καποιο προβλημα το αυτοκινητο που ειχα βαλει δεν εχει,μεχρι σημερα που το βλεπω που και που ειναι μια χαρα (στα τζαμια εννοω) το υπολοιπο ειναι για κλαματα
Το θεμα ειναι οτι οι ανθρωποι κανουν δουλεια επαγγελματικη και με εγγυηση συν το ΚΤΕΟ που σου δινουν χαρτι με ΙSOγια να το περασεις.

Vectraman
10-02-08, 12:10
Ελλαδάρα το μεγαλείο σου!

οι αστυνομικοί το θεωρούν παράνομο και για αυτό σε γράφουν ενώ το κτεο που ελέγχει κατά πόσο το αυτοκίνητο είναι ασφαλή να κινήται στους δρόμους το το περνάνε!!!ΕΛΛΕΟΣ

nikkos
14-02-08, 17:17
@vectraman γι αυτό φωνάζουμε μπας και γίνει τίποτα αλλά δεν το βλέπω.....*****ιά αυτοί? *****ιά και εμείς...

@ΤΟΞΟΤΗ τα παιδιά στο Νικήτα πρέπει να κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Είχα πάει αρχικά σε έναν άλλο της 3Μ αλλά το παρπρίζ μου το έκανε ψιλοχάλια (2 φορές) και τελικά πήγα στο Νικήτα και είδα την υγειά μου :):)

dartman1980
24-02-08, 19:00
Εχετε ακουσει τιποτα σχετικα με αυτες http://www.globalwindowfilms.com/ τις μεμβρανες ποιοτητα κλπ ?

nikosopel
24-02-08, 19:03
Εχετε ακουσει τιποτα σχετικα με αυτες http://www.globalwindowfilms.com/ τις μεμβρανες ποιοτητα κλπ ?

κορυφη εχει περισοτερες επιλογες σε βαθμους πυκνοτητας και εχουν το κατι τις παραπανω απο αλλες /προσφατα κατεληξα και εγω στο Ν 3 - φοβερο !
γνωμη μου

andre_rrr
27-02-08, 11:46
πηγα εχθες σε εναν και ρωτησα για μεμβρανες για το αστρα gtc μου ειπε 180 ευρω χωρις το μπροστινο μιας και εχει πλεον απαγορευτει ρητα! το προβλημα ποιο ειναι? στα τζαμια οδηγου και συνοδηγου μπορεισ λεει να βαλεις της 3Μ το cs20 η to cs35 οπου για μενα ειναι ανοιχτοχρωμες πολυ ,πισο απο τον οδηγο μπορεις να βαλεις ειτε τα ιδια ειτε το cs5 που ειναι το πιο σκουρο!εαν 8ελεις οδηγου και συνοδηγου cs5 δεν σου δινει χαρτι για κτεο,και στο τελος το αμαξι γινεται καρναβαλι!!!!!! ξερει κανεις κανενα να μπορω να βαλω 3Μ το σκουρο σε ολο πλειν του μπροστινου και να δινει χαρτι για κτεο? μεχρι τιην παρασκευη πρεπει να τις εχω βαλει οποιοσ γνωριζει κατι ας μου πει THANKS...

nikkos
27-02-08, 17:45
...δυστυχώς όχι......

εγώ περιμένω να πάρω τη βεβαίωση για το ΚΤΕΟ για αρχή.....είμαι ακόμα στην αναζήτηση γιατρού για να μου δώσει χαρτί "ηλιοφοβείας" για να δικαιολογούμαι και στους τροχαίους....:):)

andre_rrr
27-02-08, 23:05
telika 8a pao tin paraskeui na tis balo 3m cs20 kai mia lorida sto mprostino 180 euro kala einai ,tis maures teleios den mporo na tis balo giati den dinoun xarti kteo auta exoun oi nomoi.......alios 8a imoun anarxikosssss xixi..

pantos an 8es tetoio xarti mporei kai na mporo na se boi8iso xaxa

ASTRAMAN
29-02-08, 17:19
και εγω οταν καθομαι πολυ ωρα στυον ηλιο κοκκινιζω και ξεφλουδιζω!!!
λες να ου δωσουν το χαρτι???
πηγαινε και μη μασας

andre_rrr
29-02-08, 18:16
ta bala en telei kai deixnoun apla teleia cs 20 tis 3m telika einai skoura opos ta 8ela maura o an8ropos ekane tromeri douleia 3.30 ores topo8etisi!alla aksize karga an 8elei kaneis p.m

Nikolasgt
29-02-08, 18:34
Μην μασατε ρε παιδια εγω που καθε μερα ειμαι κεντρο κανενας δεν με εχει σταματησει για τα φιμε. Πλεον εχει γινει συνηθεια ολα τα αυτοκινητα να εχουν φιμε οποτε δεν ασχολουνται. Εγω φοραω τα lummar alu light και εχω μεινει καταενθουσιασμενος απο ολες τις αποψεις.

ASTRAMAN
01-03-08, 01:39
αυτα τα πρασινα λες??:):)
ρε νικολακη δεν μας παρατας ησυχους??!!!
ακου πρασινα alu light!!!
ηθελα να ηξερα ποιος κερατας στα πουλησε για llumar.
χαχαχαχχαχα
σοβαρα τωρα και εμενα 3 χρονια δεν με εχουν πειραξει και κτεο περασα χωρις προβλημα.
καλου κακου θα παω να βγαλω καμια βεβαιωση ομως

andre_rrr
01-03-08, 19:03
prepei na kopsei ta ligmena auto to paidi....xaxa
3m forever!!!xixi..

ASTRAMAN
01-03-08, 23:24
πηγα και πηρα την βεβαιωση σημερα απο llumar.
η βεβαιωση γραφει οτι πληρουν ολλες τις προυποθεσεις της ΕΕ αλλα ειναι μονο για το κτεο και οχι για την αστυνομια...
θα παρω τηλ στο κτεο την εβδομαδα αυτη και σας ενημερωνω

fANis
14-03-08, 11:34
πηγα και πηρα την βεβαιωση σημερα απο llumar.
η βεβαιωση γραφει οτι πληρουν ολλες τις προυποθεσεις της ΕΕ αλλα ειναι μονο για το κτεο και οχι για την αστυνομια...
θα παρω τηλ στο κτεο την εβδομαδα αυτη και σας ενημερωνω

Μάθαμε κάτι ή ακόμα?

ASTRAMAN
14-03-08, 11:45
θελουν να περασω κτεο για να περαστει στην αδεια και ας εχω περασει πριν 6 μηνες

fANis
14-03-08, 12:39
Ε τους τραγικούς τους τύπους...Αν είναι δυνατόν!

Asroc
14-03-08, 14:02
δε μου λετε, αν το αμαξι περασει κτεο με φιμε,
τοτε δεν κανει μοκο και η τροχαια;

μπορουμε οντως στο κτεο να περασουμε τα φιμε στην αδεια ή απλα φημες;

fANis
14-03-08, 14:07
Στην άδεια απ' ό,τι ξέρω δεν μπορούν να τα περάσουν τα φιμέ. Η τροχαία πέρασες δεν πέρασες στα @@ της. Είναι αναλόγως σε ποιον θα πέσεις. Αν θέλει να σε γράψει σε γράφει ακόμα και αν πέρασες 100000000 φορές κτεο!
Το μόνο που δικαιολογεί τα φιμέ - εκτός και αν είναι εργοστασιακά - είναι χαρτί από γιατρό που να επιβεβαιώνει ότι έχεις κάποια πάθηση και τα χρειάζεσαι για τον α ή β λόγο!

ASTRAMAN
14-03-08, 14:26
δε μου λετε, αν το αμαξι περασει κτεο με φιμε,
τοτε δεν κανει μοκο και η τροχαια;

μπορουμε οντως στο κτεο να περασουμε τα φιμε στην αδεια ή απλα φημες;
στο κτεο ετσι μου ειπαν.οτι αφου εχω την βεβαιωση μπορω να περασω κτεο και εκεινοι να το γραψουν στις παρατηρησεις οτι¨"το οχημα φερει μεμβρανες"
και ας ειχα περασει πριν εξι μηνες με τις μεμβρανες πανω.

Asroc
14-03-08, 14:27
Στην άδεια απ' ό,τι ξέρω δεν μπορούν να τα περάσουν τα φιμέ. Η τροχαία πέρασες δεν πέρασες στα @@ της. Είναι αναλόγως σε ποιον θα πέσεις. Αν θέλει να σε γράψει σε γράφει ακόμα και αν πέρασες 100000000 φορές κτεο!
Το μόνο που δικαιολογεί τα φιμέ - εκτός και αν είναι εργοστασιακά - είναι χαρτί από γιατρό που να επιβεβαιώνει ότι έχεις κάποια πάθηση και τα χρειάζεσαι για τον α ή β λόγο!

καλα αυτο ειναι μια απο τις στιγμες εξυπναδας της ελλαδας...

περνας το αμαξι απο το κτεο, το οργανο που εγκρινει αν το αμαξι πληρει τις προδιαγραφες κυκλοφοριας
και με το που βγαινεις σε σταματαει ο τροχαιος, λεγοντας στα @@ μου το κτεο, εγω σε γραφω.

αν ειναι δυνατον...
δηλαδη τι σκατα περναμε κτεο αφου δεν εχει σημασία αν περασε ή οχι;
μονο για να πληρωσουμε το αυτοκολλητακι στην πινακιδα;

στο κτεο ετσι μου ειπαν.οτι αφου εχω την βεβαιωση μπορω να περασω κτεο και εκεινοι να το γραψουν στις παρατηρησεις οτι¨"το οχημα φερει μεμβρανες"
και ας ειχα περασει πριν εξι μηνες με τις μεμβρανες πανω.

Δηλαδη μολις περασω κτεο οι μεμβρανες μου θα ειναι νομιμες;

fANis
14-03-08, 14:29
Σοβαρά??? Αν παίζει κάτι τέτοιο θα είναι καλή φάση, άσχετα που θα πρέπει να περιμένεις κάποια χρονάκια για να το κάνεις :p

ASTRAMAN
14-03-08, 14:37
αφου θα το γραφει και η αδεια φανταζομαι πως ναι.η βεβαιωση που εδωσε η llumar γραφει οτι πληρουν ολλες τις προδιαγραφες της ΕΕ και αφορα μονο το κτεο.το θεμα σιγα μην πληρωσω παλι αλλα 45 ευρω για να περασω κτεο.ρε δεν γα..

fANis
14-03-08, 14:43
Άμα θες δηλαδή δίνεις άλλα 45Ε για να στο γράψουν απλά πάνω στην άδεια? Ω ρε αρκουδέιδες όλοι τους!

Asroc
14-03-08, 14:49
ναι αλλα αμα σε λιγους μηνες ειναι η ωρα σου για κτεο οπως σε μουά
τοτε οντως ειναι καλη φαση και καθαριζεις!

fANis
14-03-08, 14:55
Έτσι όντως είναι μια χαρά. Εμένα όμως που είναι σε 3 χρόνια??? xaxa5

ASTRAMAN
14-03-08, 15:08
εισαι απο τους τυχαιρους μιχαλη μου εσυ,εγω απο τους ατυχους.τι να κανουμε
offtopic1γιαυτο και εγω θα παρω ενα απο τα 5 cd σου για να αισθανθω και εγω λιγο τυχαιρουληςofftopic1

Asroc
14-03-08, 15:11
offtopic1γιαυτο και εγω θα παρω ενα απο τα 5 cd σου για να αισθανθω και εγω λιγο τυχαιρουληςofftopic1

Αναποδα το ειπες:
θα παρεις ενα απο τα cd AN αισθανεσαι τυχερος lol xaxa5

μην βγαινουμε εκτως θεματος ομως...

nikkos
16-03-08, 13:26
παιδιά μην μπερδεύεστε....

στο ΚΤΕΟ απλά αναφέρουν στο χαρτί ότι οτ όχημα φέρει μεμβράνες και τπτ άλλο. ΔΕ σημειώνουν τίποτα στην άδεια κυκλοφορίας, ΔΕ νομιμοποιούνται οι μεμβράνες αν περάσεις το αμάξι από ΚΤΕΟ και δε σου πουν τίποτα επειδή έχεις τη βεβαίωση του εγκαταστάτη

αν σε σταματήσουν οι τροχαίοι, μπορούν να σε γράψουν ΑΝΕΤΑ, εκτός και αν δε θέλουν :)

το μόνο που σώζει είναι βεβαίωση από γιατρό Δημόσιου Νοσοκομείου.....:) (δεν ξέρω αν το ΙΚΑ πιάνεται)

fANis
16-03-08, 15:25
Παιδιά μία είναι η λύση. Τρέξ'τε όλοι στους γιατρούςςςςςςς!!!!!

Angel
27-03-08, 12:13
Παρακάτω σας παραθέτω το αρχικό μου μήνυμα που έχω αναρτίσει στα γενικά θέματα για την νόμιμη τοποθέτηση μεμβρανών γιατι απ' ότι βλέπω υπάρχει ακόμα μπέρδεμα...

''Έχω στα χέρια μου την υπουργική απόφαση απο την εφημερίδα της κυβερνήσεως, που αφορά την τοποθέτηση μεμβράνων όπως κοινοποιήθηκε στα αρμόδια τμήματα Τροχαίας. Λοιπόν σε συντομία για να είμαστε νόμιμοι και να μην μπορεί να μας γράψει ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ υπάρχουν 2 τρόποι :
1- Μετά την τοποθέτηση στο αρμόδιο κατάστημα θα πρέπει να μας δίνουν μία βεβαίωση οτι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και κανονισμούς τις Ευρωπαϊκής Ένωσης
2- Ιατρική γνωμάτευση απο δημόσιο νοσοκομείο πως για λόγους υγείας θα πρέπει να υπάρχουν
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ μετά την τοποθέτηση θα πρέπει να περάσουμε απο ένα ΚΤΕΟ (με τα χαρτιά ανάλογα την περίπτωση) και αυτοί ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το αναγράψουν πάνω στη άδεια κυκλοφορίας.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Σύντομα θα σκανάρω και θα ανεβάσω το αυθεντικό έγγραφο για να το έχετε μαζί σας! Τώρα το τί κάνει κάθε μπάτσος όταν μας σταματάει είναι στην κρίση του αλλά τα παραπάνω δεν επιδέχονται αμφιβολιών...

ΥΓ : Στην 1 περίπτωση ίσως έχετε πρόβλημα στο ΚΤΕΟ άν το κάνετε πιο μαύρο απο το μαύρο χρώμα του αυτοκινήτου σας
ΥΓ2: Για την 2 περίπτωση μή μου πείτε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρετε απο κάποιο δημόσιο γιατρό γνωμάτευση...''

Το ξαναέγραψα κι εδώ γιατί έχετε μπερδευτεί !!!!!
ΤΟ ΚΤΕΟ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ !!!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ !!! Ξ-Ε-Κ-Α-Θ-Α-Ρ-Ο ... !!!!

Angel
27-03-08, 12:30
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ....
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αριθ. Πρωτ. 15171/1854

ΠΡΟΣ: 1. Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας
Λειτουργούντα ΚΤΕΟ (57)
2. Δ/νση Ασφάλειας Χερσαίων Μεταφορών ΥΜΕ
ΚΟΙΝ.: 1. Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας
Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών
2. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
3. Υπουργείο Δημοσίας Τάξης
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Διεύθυνση Τροχαίας
4. ΕΣΥΔ

ΘΕΜΑ : Τεχνικός έλεγχος οχημάτων με επικολλημένες μεμβράνες

ΣΧΕΤ. : α) Η αριθμ. 44800/123/85 απόφαση του Υφυπουργού Μ.Ε. (781Β’)
β) Η αριθμ. 45007/4795/28-7-04 εγκύκλιος του Γεν. Γραμματέα του ΥΜΕ

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών του ΥΜΕ έχει προωθήσει
σχέδιο απόφασης για τη ρύθμιση του θέματος της επικόλλησης μεμβρανών σε υαλοπίνακες
οχημάτων. Ενόψει της έκδοσης της απόφασης αυτής και μέχρι την έναρξη εφαρμογής της,
κατά τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ εφαρμόζονται τα ακόλουθα :
1) Σε περίπτωση που όχημα φέρει επικολλημένες μεμβράνες στον εμπρόσθιο
ανεμοθώρακα ή στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού θα σημειώνεται
σοβαρή έλλειψη στο σημείο ελέγχου 1404 της απόφασης 44800/123/85 του Υφυπουργού
Μεταφορών και Επικοινωνιών (781Β’ ), όπως ισχύει. Δεν θα σημειώνεται έλλειψη εάν
υπάρχουν επικολλημένες :
α) «Λωρίδες» μεμβράνης πλάτους μέχρι 10 εκατοστόμετρα (μετρούμενες από την
πάνω πλευρά του υαλοπίνακα) για την αντιθαμβωτική προστασία του οδηγού ή
β) Μεμβράνες περιορισμού της υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίες πρέπει να
συνοδεύονται από βεβαίωση αντιπροσώπου – εγκαταστάτη μεμβρανών στην οποία
αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο όχημα έχουν τοποθετηθεί μεμβράνες που είναι
πιστοποιημένες από κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην περίπτωση αυτή, στο
χώρο των παρατηρήσεων του εκδιδόμενου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου θα αναγράφεται η
φράση «Το παρόν όχημα φέρει μεμβράνες η καταλληλότητα των οποίων θα οριστικοποιηθεί
σε επόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο» .
2) Σε περίπτωση που όχημα φέρει επικολλημένες μεμβράνες στους υπόλοιπους
υαλοπίνακες δεν θα σημειώνεται έλλειψη , εφόσον αυτές συνοδεύονται από βεβαίωση
αντιπροσώπου – εγκαταστάτη μεμβρανών που είναι πιστοποιημένες από κράτος – μέλος της
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χώρο των παρατηρήσεων του εκδιδόμενου Δελτίου Τεχνικού
Ελέγχου θα αναγράφεται η φράση «Το παρόν όχημα φέρει μεμβράνες η καταλληλότητα των
οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο» .
3) Δεν θα σημειώνεται έλλειψη σε περίπτωση που όχημα φέρει επικολλημένες
μεμβράνες στους υαλοπίνακες του ( συμπεριλαμβανομένου και του εμπρόσθιου
ανεμοθώρακα), εφόσον ο οδηγός του είναι εφοδιασμένος με γνωμάτευση κρατικού
νοσοκομείου στην οποία βεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας που επιβαρύνεται
από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και ότι πρέπει, για να προστατευθεί, να
χρησιμοποιήσει μεμβράνες στο αυτοκίνητό του. Στο χώρο των παρατηρήσεων του
εκδιδόμενου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου θα αναγράφεται η φράση «Ο ιδιοκτήτης του
παρόντος οχήματος έχει πρόβλημα υγείας και για την προστασία του το όχημα φέρει
μεμβράνες η καταλληλότητα των οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο περιοδικό τεχνικό
έλεγχο» . ''

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ;;;;;; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΑ .....

fANis
27-03-08, 12:44
Πολύ καλό πράγματι. Έχουμε το επίσημο έγγραφο? :p

Angel
27-03-08, 13:15
Πολύ καλό πράγματι. Έχουμε το επίσημο έγγραφο? :p

Εννοείται ..... Απλά έχω πρόβλημα με το να το ''ανεβάσω'' γιατι απο το σκανάρισμα είναι ογκώδες και επειδή δεν γνωρίζω πολυ καλά τα περι innternet δεν ξέρω τι να κάνω ...
Πάντως ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ .....

nikkos
27-03-08, 15:31
Αngel, σου είχα γράψει και στα γενικά θέματα αλλά με τα προβλήματα του σέρβερ σβήστηκε μάλλον η απάντηση....

αυτά που γράφεις έχουν κυκλοφορήσει πολύ καιρό. ΔΕ νομιμοποιούνται οι μεμβράνες με αυτά. ΔΕΝ κάνουν καμιά μετατροπή στην άδεια κυκλοφορίας από το ΚΤΕΟ. Η παρατήρηση «Το παρόν όχημα φέρει μεμβράνες η καταλληλότητα των οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο» μπαίνει στο φύλλο ελέγχου του ΚΤΕΟ.

έχεις δεν έχεις περάσει από ΚΤΕΟ με μεμβράνες και να σου σημείωσαν ότι είσαι οκ, αν σε σταματήσει τροχαία, μπορεί να σου κόψει κλήση κανονικά, δε μπορείς να κάνεις τίποτα ΕΚΤΟΣ εάν έχεις βεβαίωση από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου ότι έχεις πρόβλημα υγείας. ΑΝ ΔΕ σε γράψει ο τροχαίος, είναι καθαρά από θέμα άγνοιας, ή μεγαλοκαρδίας, και δεν ασχολείται και πολύ με την πάρτη σου :) (μακάρι δλδ...)

Angel
27-03-08, 23:02
Νίκο δε συμφωνώ καθόλου! Συγνώμη αλλά αν πληρείς όλες τις παραπάνω προϋποθεσεις είναι απλά τα πράγματα. Αυτη η απόφαση ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ έπειτα απο αίτημα της τροχαίας τί να κάνει για τις μεμβράνες. Άρα έστω κι άν βρεθεί κανένας καουμπόϋς ( έτσι δεν το παίζουν οι περισσότεροι τροχαίοι ;; ) του δείχνεις την απόφαση !!!! Κι άν παρ' όλα αυτά σε γράψει, 10000000% την επόμενη μέρα το πρωί θα στη σβήσει ο διοικητής του !!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ !!!!! Ακουσε με που σου λέω ......
Πλέον γνωρίζουν ΟΛΟΙ γι' αυτό και δεν γράφουν εύκολα ....

nikkos
28-03-08, 16:40
το έχω ψάξει αρκετά το θέμα με τις μεμβράνες...ο νέος ΚΟΚ του 2007 βγήκε μετά τις υπουργικές αποφάσεις και τα λοιπά που αναφέρεις. Αν σε σταματήσει τροχαίος, έχεις μεμβράνες και δεν έχεις βεβαίωση γιατρού δε δικαιώνεσαι πουθενά ;)

Angel
28-03-08, 16:54
Σε αυτό που λές δεν το γνωρίζω και μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά σου ξαναλέω ότι αυτό που έγραψα απάντησαν πρίν απο 2 μήνες απο το Υπουργείο και ΑΥΤΟ γνωρίζουν όλα τα τμήματα τροχαίας και με αυτό επιβάλλουν ποινές... Τεσπα... Μάλλον δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε....

pxal
28-03-08, 17:58
Εννοείται ..... Απλά έχω πρόβλημα με το να το ''ανεβάσω'' γιατι απο το σκανάρισμα είναι ογκώδες και επειδή δεν γνωρίζω πολυ καλά τα περι innternet δεν ξέρω τι να κάνω ...
Πάντως ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ .....

Φιλε μου μιας και δεν μπορεις να το ανεβασεις μηπως σου ειναι ευκολο να μας πεις που το βρηκες;Το ψανχω στο ΥΜΕ(Υπουρφειο Μεταφορων) και δεν το βρισκω!

Αν μου δωσεις καποια πληροφορια θα με χαροποιησει ιδιαιτερα...

McGregor
28-03-08, 19:04
Από Ιδιώτη Οφθαλμίατρο κάνει τέτοιο χαρτί? ή πρέπει μόνο από νοσοκομιακό ιατρό?
Διότι έχω πρόβλημα μεγάλο στα μάτια, ως αναφορά τον ήλιο και έχω και antireflex γυαλιά μυωπίας + φωτοχρωματικά.

Θα μου ήταν εύκολο να πάω σε ένα doctor να μου το γράψει το πρόβλημα, ώστε να μη με γράφουν για τα φυμέ...όταν τα βάλω με το καλό.

pxal
28-03-08, 19:22
Μονο απο Γιατρο Δημοσιου Νοσοκομειου!Απο Ιδιωτη ειναι σαν να μην το εχεις το χαρτι!

kostas1.6
29-03-08, 14:08
Φίλε Angel, επειδή το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα, το συγκεκριμένο χαρτί έχει τη μορφή ενημερωτικές εγκυκλίου. Η οδηγια που δίνει στις αρμόδιες αρχές, ουσιαστικά, είναι να μην κόβονται αυτοκίνητα στα ΚΤΕΟ και να μη δίνονται κλήσεις λόγω μεμβρανών που έχουν επίσημη πιστοποίηση από την Ε.Κ., ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν προς το παρόν δε γράφουν για μεμβράνες, αφετέρου δε αν βρεθεί αστυνομικός ο οποίος γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την εγκύκλιο και σε γράψει, η εγκύκλιος αυτή είναι ένα απλό χαρτί που δεν υποχρεώνει το αρμόδιο όργανο, και στη συνέχεια το δικαστήριο, να ακυρώσει ενδεχόμενη κλήση, γιατί, όπως σου είχα πεί και τότε, ο νέος ΚΟΚ, ο οποίος και μόνο δεσμεύει προς το παρόν έως την έκδοση Υπ. Απόφασης, για την οποία αφήνει το θέμα προς ρύθμιση, απαγορεύει μεν καταρχήν την τοποθέτηση μεμβρανών στα μπροστινά τζάμια, αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Αναμένουμε την Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίσει το ζήτημα.
Με λίγα λόγια, ακόμη και τώρα, και πάλι είναι θέμα τύχης, και "όρεξης" του "οργάνου", το αν θα φάει κλήση κάποιος για τις μεμβράνες που φοράει. Όποιος έχει καμιά νεώτερη ενημέρωση, για έκδοση Υπ. Απόφασης, ας ρίξει την είδηση.

Angel
31-03-08, 11:10
Φίλε Angel, επειδή το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα, το συγκεκριμένο χαρτί έχει τη μορφή ενημερωτικές εγκυκλίου. Η οδηγια που δίνει στις αρμόδιες αρχές, ουσιαστικά, είναι να μην κόβονται αυτοκίνητα στα ΚΤΕΟ και να μη δίνονται κλήσεις λόγω μεμβρανών που έχουν επίσημη πιστοποίηση από την Ε.Κ., ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν προς το παρόν δε γράφουν για μεμβράνες, αφετέρου δε αν βρεθεί αστυνομικός ο οποίος γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την εγκύκλιο και σε γράψει, η εγκύκλιος αυτή είναι ένα απλό χαρτί που δεν υποχρεώνει το αρμόδιο όργανο, και στη συνέχεια το δικαστήριο, να ακυρώσει ενδεχόμενη κλήση, γιατί, όπως σου είχα πεί και τότε, ο νέος ΚΟΚ, ο οποίος και μόνο δεσμεύει προς το παρόν έως την έκδοση Υπ. Απόφασης, για την οποία αφήνει το θέμα προς ρύθμιση, απαγορεύει μεν καταρχήν την τοποθέτηση μεμβρανών στα μπροστινά τζάμια, αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Αναμένουμε την Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίσει το ζήτημα.
Με λίγα λόγια, ακόμη και τώρα, και πάλι είναι θέμα τύχης, και "όρεξης" του "οργάνου", το αν θα φάει κλήση κάποιος για τις μεμβράνες που φοράει. Όποιος έχει καμιά νεώτερη ενημέρωση, για έκδοση Υπ. Απόφασης, ας ρίξει την είδηση.

Είπες τη λέξη κλειδί !!! ''Στα μπροστινά τζάμια'' ... Εκεί επειδή θεωρητικά προκαλείς την τύχη σου υπάρχει ένα θέμα. Εγώ μιλάω εκτός του μπροστινού τζαμιού κάτι που πιστεύω οτι απασχολεί το 90% που βάζουν φιμέ. Τα πράγματα πάντως είναι σχεδόν όπως τα λές, αλλά και μόνο που υπάρχει ενδεχόμενο να μην κερδίσουν τίποτα απο μια κλήση εάν τους κάνεις τη σχετική μανούρα(δε μιλάω για δικαστήρια κλπ... ) , έχουμε ένα πλεονέκτημα ...

Angel
31-03-08, 11:15
Φιλε μου μιας και δεν μπορεις να το ανεβασεις μηπως σου ειναι ευκολο να μας πεις που το βρηκες;Το ψανχω στο ΥΜΕ(Υπουρφειο Μεταφορων) και δεν το βρισκω!

Αν μου δωσεις καποια πληροφορια θα με χαροποιησει ιδιαιτερα...

Το βρήκα μέσα απο Τροχαία, γιατί όπως έχω ξαναπεί ΑΥΤΟ απάντησαν επίσημα στις Τροχαίες κλπ...
Άν θές μπορώ να στο στείλω με mail αφου το έχω σκανάρει... Απλά γράψε μου σε ένα pm το e-mail σου...

nikkos
31-03-08, 16:17
όταν λέει μπροστινά τζάμια ο kostas εννοεί τα πλαϊνά, οδηγού συνοδηγού. Για τα πίσω έτσι κι αλλιώς δε σε γράφουν εάν το όχημα φέρει 2 εξωτερικούς καθρέπτες (το λέει ξεκάθαρα ο ΚΟΚ).

Για τα παράθυρα οδηγού - συνοδηγού και παρπρίζ απαγορεύεται :)

pxal
31-03-08, 16:59
Φιλε Αngel εχεις pm!Περιμενω απαντηση!Ευχαριστω Πολυ!!!!!!

kostas1.6
01-04-08, 01:14
όταν λέει μπροστινά τζάμια ο kostas εννοεί τα πλαϊνά, οδηγού συνοδηγού. Για τα πίσω έτσι κι αλλιώς δε σε γράφουν εάν το όχημα φέρει 2 εξωτερικούς καθρέπτες (το λέει ξεκάθαρα ο ΚΟΚ).

Για τα παράθυρα οδηγού - συνοδηγού και παρπρίζ απαγορεύεται :)

Πράγματι, αυτά εννοούσα, όχι μόνο το παρμπρίζ. Επαναλαμβάνω, από όσο κατάφερα να το ψάξω, έφτασα στο συμπέρασμα ότι χωρίς χαρτί γιατρού δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι δεν θα φάει την κλήση για τις μεμβράνες που έχει στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού. Μόνο αν βγεί μια Υπ. Απόφαση που να ορίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές ΚΑΙ για περιπτώσεις που δεν έχουν πρόβλημα υγείας, μπορεί να πεί κανείς ότι δεν θα φάει με τίποτα κλήση (Αυτό προκύπτει από τις διατάξεις ). Πάντως, από τη διατύπωση του ΚΟΚ, δεν πιστεύω ότι θα ρυθμίσουν το ζήτημα έτσι, ώστε να έχουμε όλοι, εκτός από άτομα με πρόβλημα υγείας, τη δυνατότητα τοποθέτησης μεμβρανών, έστω και με περιορισμούς στις προδιαγραφές. Ειλικρινά, κι εγώ θέλω να βάλω μεμβράνες, με τα τωρινά δεδομένα, όμως, αν βάλω, θα έχω υπόψιν και το ενδεχόμενο να με γράψουν.

Εντελώς φιλικά, Κώστας

Angel
01-04-08, 20:27
Φιλε Αngel εχεις pm!Περιμενω απαντηση!Ευχαριστω Πολυ!!!!!!

Φιλαράκι σου τα έστειλα .....
Περιμένω να μας πείς κι εσύ τι καταλαβαίνεις .....

pxal
02-04-08, 13:41
Φιλε Angel συμφωνα με αυτο που διαβασα στο E-mail καταλαβα οτι αυτο το χαρτι ειναι για το Κτεο!
Απο κει και περα το Κτεο σου δινει-γραφει στην αδεια κυκλοφοριας οτι το παρον οχημα φερει μεμβρανες που σημαινει οτι αφου το γραφει στην αδεια κυκλοφοριας ειναι σαν να ειναι εργοστασιακες που σημαινει και νομιμες!
Και το αλλο που παρατηρησα ειναι οτι το παρον εγγραφο πηγε και στο Υπουργειο Δημοσιας Ταξης και στο Αρχηγειο τησ Τροχαιας!
Εγω πιστευω οτι ισχυει το χαρτι γιατι εχει συντχθει μετα τον νεο ΚΟΚ και συγκεκριμενα 8-3-2007.
Τι αλλο να πω, ο χρονος θα δειξει!!!!!

Angel
02-04-08, 15:13
Ακριβώς αυτά προσπαθώ να εξηγήσω κι εγώ .......
Thank's......

nikkos
02-04-08, 17:24
...παιδιά, επειδή πέρασα κτεο με τις μεμβράνες. Στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δε μου έγραψαν τίποτα. Έβαλαν μια σφραγίδα με την ημερομηνία ελέγχου, και το ότι το αυτοκίνητο έχει μεμβράνες το έγραψαν στο δελτίο ελέγχου, που μένει στο κτεο....

Angel
02-04-08, 22:27
...παιδιά, επειδή πέρασα κτεο με τις μεμβράνες. Στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δε μου έγραψαν τίποτα. Έβαλαν μια σφραγίδα με την ημερομηνία ελέγχου, και το ότι το αυτοκίνητο έχει μεμβράνες το έγραψαν στο δελτίο ελέγχου, που μένει στο κτεο....

Το ότι έτσι έγινε στην δική σου περίπτωση αυτό που λές, δεν σημαίνει οτι είναι και το σωστό. Γνωρίζουμε όλοι πως δουλεύουν τα ΚΤΕΟ και πόσο αδιάφθορα είναι. Πάντως άν ξαναδιαβάσεις αυτό που έχω ήδη γράψει λέει καθαρά οτι αναγράφεται πάνω στην άδεια. Ίσως εάν είχες το χαρτί αυτό και τους το έδειχνες να λειτουργούσαν διαφορετικά γιατί ποιός ξέρει σε τί "ταλαιπωρία" θα τους έβαζες να σου αναγράψουν πάνω -μηχανογραφικά- αυτά που πρέπει...

pxal
03-04-08, 01:44
Παιδια μετα απο το χαρτι που μου εστειλε ο Angel πιστικα οτι αυτα που λεει ισχυουν!Ισως αν ειχες το χαρτι και τους το εδειχνες τοτε να συμπεριφεροταν αναλογα!
Δημοσιο ειναι τι ψαχνεις!Ολοι κουρασμενοι ειναι ολοι δουλεια εχουνε και ολοι καθονται και τα ξινουν!
Συμφωνα με αυτη την αποφαση οι μεμβρανες αν περαστουν απο ΚΤΕΟ ειναι νομιμες!Αν εχεις και χαρτι απο γιατρο τοτε εισαι 1000000000000000000000% καλυμμενος οτι δεν πρκειται να σε γραψουν ποτε!
Προσεξτε η ημερομηνια εκδοσης του συγκεκριμενου εγγραφου ειναι 8-3-2007.Οποτε πολυ πιο μετα απο τον νεο ΚΟΚ!

nikkos
03-04-08, 15:49
οκ παιδιά,

λεπτομέρεια: ο νέος ΚΟΚ ισχύει από 1-7-2007

Angel
07-04-08, 15:16
οκ παιδιά,

λεπτομέρεια: ο νέος ΚΟΚ ισχύει από 1-7-2007

Όπως ξέρεις όμως (έτσι ενημέρωσαν κι εμένα δηλαδή) οτι σε κάθε καινουργιο Κ.Ο.Κ, νόμο κλπ δεν αλλάζουν τα πάντα αλλά μερικά άρθρα και τα πιο πολλά μένουν ώς έχουν .....

gkazan
15-04-08, 12:56
Παίδες μόλις πέρασα από τον Νικήτα στην Καλλιθέα και έκλεισα για αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ Panther CS Black 35 με 222 Ευρώ (οι τιμές έχουν τσιμπήσει προφανώς λόγω των καυσίμων και της ισοτιμίας ευρώ/δολλαρίου @@2 ). Τι λέτε; Μήπως να βάλω τις CS-50 γιατί μου φαίνεται οτι α σκουρύνει πολύ απ' έξω και θα τραβάει τους μπάτσους όπως τα σκατα τις μύγες???

nikkos
15-04-08, 19:34
εγώ έχω βάλει τις CS-35 και είναι αρκετά καλά....δε σκουραίνει τόσο πολύ πια, αλλά στο GTC, που έχει και μικρές γυάλινες επιφάνειες, ίσως η 50 να είναι καλύτερα ;) δεν έχει βάλει κανας άλλος για να δεις φώτος?

GiorgosThess
15-04-08, 23:33
Ρωτησα για φιμε στο car shop στη Θεσσαλονικη και μου βαζουνε της Foliatec με 5 χρονια εγγυηση και χαρτι για το κτεο κτλ.
Μου ειπανε για 160 ευρω για το astra opc, για πορτα οδηγου συνοδηγου, πισω οδηδου συνοδηγου που εχει 2 μικρα παραθυρα και στο πισω κεντρικο τζαμι...
Καλη τιμη ? τι λετε ???

andre_rrr
16-04-08, 09:13
φιλε γκαζαν εγω εβαλα 3μ με 175ευρω παντος
η φωτο στο αβαταρ μου ειναι οι μεμβρανες cs25

Angel
16-04-08, 16:52
Παίδες μόλις πέρασα από τον Νικήτα στην Καλλιθέα και έκλεισα για αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ Panther CS Black 35 με 222 Ευρώ (οι τιμές έχουν τσιμπήσει προφανώς λόγω των καυσίμων και της ισοτιμίας ευρώ/δολλαρίου @@2 ). Τι λέτε; Μήπως να βάλω τις CS-50 γιατί μου φαίνεται οτι α σκουρύνει πολύ απ' έξω και θα τραβάει τους μπάτσους όπως τα σκατα τις μύγες???

Οι 35 είναι μια χαρά!! Πίστεψέ με δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αυτές έχω. Πάντως άν μπορείς ψάξε να τις βρείς πιο φθηνά. Είναι λίγο ακριβά. Εγώ έχω να σου προτείνω αν θες...

mairoula_athens85
16-05-08, 17:17
geia sas k gw kainourgia eimai kai psagnomai se sxesh me ta montela opel!opoios borei na voh8hsei!

RWD_Ascona
16-05-08, 17:44
pos akrivos na se voithisoume??? gia pio thema???

an milas gia tis memvranes fantazomai pos me ta parapano sou lynonte arketes apories, allios let us know.

psakse to forum tha sou lithoun polles apories! fysika diavase tous kanones xrisis

kai KALOS IRTHES stin parea mas

PASTOS CHRISTOS
16-05-08, 23:50
παιδια αν δεν βγαλουν την ταπετσαρια και ειναι καλος αυτος που θα τις περασει, δεν θα εχει κανενα κενο στο λαστιχο. εμενα μου τις εχουν περασει πολυ καλα και δεν παιζει κανενα κενο.

fANis
19-05-08, 02:38
Ρωτησα για φιμε στο car shop στη Θεσσαλονικη και μου βαζουνε της Foliatec με 5 χρονια εγγυηση και χαρτι για το κτεο κτλ.
Μου ειπανε για 160 ευρω για το astra opc, για πορτα οδηγου συνοδηγου, πισω οδηδου συνοδηγου που εχει 2 μικρα παραθυρα και στο πισω κεντρικο τζαμι...
Καλη τιμη ? τι λετε ???

Γιώργο που ακριβώς είναι το "car shop"? Θέλω και εγώ να πάω να περάσω μεμβράνες. Επίσης για ποιο στάδιο ρώτησες? 1ο?

GiorgosThess
19-05-08, 02:50
To Car shop ειναι οπως πας για το αεροδρομιο εκεινον τον δρομο, ειναι πολυ κοντα στα village center, θα το εχεις δει το μαγαζι το οποιο για σηματακι εχει ενα διαβολακι...
Εγω ειχα ρωτησει για την 1η σκαλα, αλλα νομιζω οτι σκαλα και αν βαλεις την ιδια τιμη θα σου κανουνε...

fANis
19-05-08, 02:56
Στο μόνο πράγμα που κολλάω για να μη βάλω μεμβράνες είναι οι μπάτσοι και τίποτα άλλο. Νομίζω όμως πως τελικά δε θα αντέξω! ΑΑΑΑ και κάτι ακόμα. Η ορατότητα μειώνεται πολύ με πρώτο στάδιο? Μπορεί να ανεβάσει κάποιος φώτο από μέσα? :)

grafistas
19-05-08, 08:10
εγώ έχω βάλει τις CS-35 και είναι αρκετά καλά....δε σκουραίνει τόσο πολύ πια, αλλά στο GTC, που έχει και μικρές γυάλινες επιφάνειες, ίσως η 50 να είναι καλύτερα ;) δεν έχει βάλει κανας άλλος για να δεις φώτος?

Εγώ έβαλα CS-50 την περασμένη εβδομάδα, 200€. Και εγώ σκέφτηκα ότι αν σκουρήνει πολύ, θα τραβάει τους τροχαίους....
Φωτογραφίες δεν έχω προλάβει να βγάλω για να δείτε. lol

andre_rrr
19-05-08, 09:06
εγω εβαλα cs-20 με 175 ευρω χαχα!!!!! φυσικα ειναι κατραμι μεσα εξω!!!!την ημερα βλεπεισ ανετα το βραδυ πας με την εμπειρια και ανοιγεισ και λιγο το παραθυρο για να ακουσεις τις φωνες!!!!(σε περιπτωση που πατησεις κανεναν)!!!!!!πλακα κανω δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα,για να το περιγραψω οπως πρεπει ειναι σαν να φορασ γυαλια ηλιου το βραδυ οταν κοιτας απο παραθυρα οδηγου και συνοδηγου!!!!!οσο για αστυνομια και τετοια εμενα προσωπικα δεν μου εχουν πει ποτε τιποτα αλλα ειναι που θα πεσεις.....ποτε κανενασα δεν ξερει τι θα συμβει.....και οπως λεει η παροιμια οποιος νυχτοπερπατει λασπες και σκατα πατει......

grafistas
19-05-08, 13:10
εγω εβαλα cs-20 με 175 ευρω χαχα!!!!! φυσικα ειναι κατραμι μεσα εξω!!!!την ημερα βλεπεισ ανετα το βραδυ πας με την εμπειρια και ανοιγεισ και λιγο το παραθυρο για να ακουσεις τις φωνες!!!!(σε περιπτωση που πατησεις κανεναν)!!!!!!πλακα κανω δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα,για να το περιγραψω οπως πρεπει ειναι σαν να φορασ γυαλια ηλιου το βραδυ οταν κοιτας απο παραθυρα οδηγου και συνοδηγου!!!!!οσο για αστυνομια και τετοια εμενα προσωπικα δεν μου εχουν πει ποτε τιποτα αλλα ειναι που θα πεσεις.....ποτε κανενασα δεν ξερει τι θα συμβει.....και οπως λεει η παροιμια οποιος νυχτοπερπατει λασπες και σκατα πατει......

Ασε τα παραμύθια ρεεεεεε
250€ δεν έδωσες ???? lol

Leyteris_GTC_1800
19-05-08, 22:16
Mporei kaneis na me diafwtisei giati exw mperdeytei... Llumar i 3M kai giati?

zervas
20-05-08, 09:59
Ενωσα το 2 θεματα. Οτι θελετε αποριες απο μεμβρανες συνεχιζεται εδω.

Astra & Orama
20-05-08, 14:27
exei na kanei kathara me to krystalo toy aytokinitou. ta gtc eina fime [prasinizoun] aptin mana tous,opote oti kai na baleis tha skourinei etsi kai alliws.oi 3m exoyn pio polles mebranes gia na dialexeis. egw exw lumar kai skeftomai na tis skatzarw kai na balw 3m. eima eyxristimenos aptin topothetisi alla ta ithela pio skoura giati ta krustala den eina fime snif snif snif

nikkos
21-05-08, 17:16
και στο G είναι φυμέ τα κρύσταλλα αλλά μπορεί να μη φαίνεται τόσο...;)

η 3Μ έχει περισσότερες διαβαθμίσεις του μαύρου, ενώ η Llummar έχει χρωματιστές μεμβράνες. αυτή είναι η κύρια διαφορά τους...εγώ με τις 3Μ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος πάντως..

mihalakis
28-06-08, 10:55
εγω εχω προβληματιστει καπως γιατι αλλα λενε οι μεν αλλα οι δε αλλα μου φαινεται περισσοτερο ειναι θεμα τροχαιου...Στη ροδο εχω βρει μεμβρανες της madico. Αν εχει κανεις εμπειρια απο δαυτες η γνωριζει κατι παραπανω ευπροσδεκτο. Βεβαια αυτοι μου δινουν μονο 1 χρονο εγγυηση στα 180 ευρω με μπροστινο τζαμι. Εχει 4διαβαθμισεις με την πιο σκουρα να μου λενε οτι δεν τη συνιστουν λογω σκοτους. Δινουν χαρτι για ΚΤΕΟ αλλα για το μπροστινο οχι...Σχεφτομαι βασικα την 3η διαβαθμιση (απο τις 40 για τα πισω τζαμια και τη δευτερη για τα μπροστινα οπως καποια αυτοκινητα που βλεπω στο δρομο.Για ανεμοθωρακα μπορει να βαλω και την πιο ανοικτη αλλα το οπτικο αποτελεσμα με προβληματιζει. Στο χρωμα παντως ειναι καφετι αυτες και οχι μαυρες

GiorgosThess
28-06-08, 22:26
Καταρχην ποιος "σοβαρος" που εχει τετοιο μαγαζι σου βαζει μπροστα φιμε ??? Αν ειναι δυνατον...

sotosgtc
29-06-08, 02:36
mixalakis εγω εχω βαλει της madico.εχω βαλει και μπροστα αλλα εδω μου εδωσαν εγγυηση εφ ορου ζωης.και χαρτη για κτεο για το μπροστα.να ξερεις παντος οτι αμα βαλεις και μπροστα, σε δρομους χωρις φωτα δεν θα εχεις καλη ορατοτητα.

nikkos
29-06-08, 10:31
Καταρχην ποιος "σοβαρος" που εχει τετοιο μαγαζι σου βαζει μπροστα φιμε ??? Αν ειναι δυνατον...

γιώργο, και εμενα αυτός που μου τις έβαλε σοβαρότατος είναι....απλά είναι γνωστός μου και μου είπε, "στο βάζω, αλλά δε στο έβαλα εγώ, απαγορεύεται." ;)

http://www.imageshack.gr/files/0i91h8bphkcys895mwl0.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=0i91h8bphkcys895mwl0.jpg)

το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, και με έχει γλυτώσει απο πολύ ήλιο.....

mihalakis
29-06-08, 16:47
βασικά για το μπροστά το σκέφτομαι κυρίως γιατί φοβάμαι την ορατότητα το βράδυ. Δεν το θέλω για να ειμαι μούρη η κυριλάτος παρόλο που η μεμβράνη θα βελτιώσει την εμφάνιση του αυτοκινήτου,το θέλω περισσότερο για τους λόγους για τους οποίους φτριάχνονται οι μεμβράνες. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι αισθητή στο εσωτερικό; Είναι κάτι σαν να οδηγείς απογευματάκι περίπου; Για το μπροστινό τζάμι η λουμαρ έχει και εντελώς διαφανείς μεβράνες (clima select?) Αν ναι αξίζει μια τέτοια στο μπροστινό αραγε; θα κοβει θερμοκρασια χωρις να ειναι ενοχλητικη και χωρις να προκαλει τα μπλοκα;

Παρεπιπτοντως στο μπροστινο με δικη μου ευθυνη βαζουν και χαρτι για κτεο δινουν μονο για τα πλαινα. Βασικα δεν εχω βρει ακομα καποιον που να βαζει λουμαρ η 3μ στη Ρόδο, ετσι για να μαζευω τιμες,να κοψω μαγαζια, να δω χρωματα και αλλα συναφη. Παιζει κανενας συμπατριωτης που να ξερει εδω;

mihalakis
29-06-08, 18:59
θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα. υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές συσκευές, με κινητά, ραδιόφωνα κτλ; Ρωτάω επειδη βλέπω οτι έχουν μεταλλική επίστρωση μέσα αυτές. επίσης στο καθάρισμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;είναι πιο δύσκολες, σηκώνουν αζαξ; Κρατάνε στο χρόνο ή θα ξεθωριάσουν σύντομα απο τον ήλιο;

niccc
29-06-08, 19:06
Azax ουτε για αστειο στις μεμβρανες...Επισης θελουν προσοχη στο καθαρισμα μηπως τισ χαραξεις...Οσο για τισ ηλεκτρ. συσκευες που λες δεν ςχω ακουσει κατι σχετικο...Τελος αν οι μεμβρανες ειναι επωνυμες κ οχι με 50 ευρω δεν προκειται να ξεθωριασουν εκτος κ αν κρατησεις το αυτοκινητο για 70 χρονια..

nikkos
30-06-08, 00:39
εγώ τις 3Μ τις καθαρίζω με ένα πανάκι και νερό, μια φορά το μήνα ή το δίμηνο...βρωμιά και σκόνη απο μέσα δεν πιάνουν αν δεν ακουμπας.
Και με άζαξ που τις καθάρισα κάμποσες φορές δεν παθαίνουν τίποτα.
Στις ηλεκτρονικές συσκευές δε δημιουργουν προβλήματα. ούτε στο GPS ούτε στο e-pass.

έχει βγάλει και η 3Μ διάφανες μεμβράνες αθερμικές που μπλοκάρουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν ξέρω αν τις διαθέτουν για αυτοκίνητα ή αν θα τις διαθέσουν κάποια στιγμή.
Η 3Μ απ ότι ξέρω δίνει εγγύηση για τις μεμβράνες της εφόρου ζωής για ξεθωριάσματα και λοιπά προβλήματα υλικών

~astraxan~
30-06-08, 04:28
egw apo vdomada tha valw lummar se kollito p douleuei sto magazi me 100 eurw,
ti mou proteinetai?
thelw skouro alla metria katastasi oxi na kanei KRA

Stilskin
30-06-08, 13:22
Azax χρησιμοποιώ για τις μεμβράνες και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Τουλάχιστον 25 φορές που έχω καθαρίσει τα εσωτερικά τζάμια δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα!
Επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με Gps και Teo Pass. Αν και είχα τις επιφυλάξεις μου για το Teo Pass αλλά άδικα ανησυχούσα. Και πιο πολύ γιατί εκεί που έχω κολλήσει τον πομπό έχω βάλει μια φάσα-μεμβράνη για το ήλιο στο μπροστινό τζάμι.

Stilskin
30-06-08, 13:24
egw apo vdomada tha valw lummar se kollito p douleuei sto magazi me 100 eurw,
ti mou proteinetai?
thelw skouro alla metria katastasi oxi na kanei KRA

Φιλαράκι με golf μαυρο ήθελε να βάλει μεμβράνες αλλά οχι πολύ σκούρες. Εβαλε τις Titanium και έμεινε ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα.

Stilskin
30-06-08, 13:27
Azax ουτε για αστειο στις μεμβρανες...Επισης θελουν προσοχη στο καθαρισμα μηπως τισ χαραξεις...Οσο για τισ ηλεκτρ. συσκευες που λες δεν ςχω ακουσει κατι σχετικο...Τελος αν οι μεμβρανες ειναι επωνυμες κ οχι με 50 ευρω δεν προκειται να ξεθωριασουν εκτος κ αν κρατησεις το αυτοκινητο για 70 χρονια..

Μια μικροσκοπική γρατζουνιά κατάφερα να κάνω στην μεμβράνη του παράθυρου του οδηγού και αυτό γιατί έβγαλα την ζώνη με φόρα και το μεταλλικό κομματι έκανε ενα μικροσκοπικό σκίσιμο. Κατα τα άλλα με το καθάρισμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Εννοείται βέβαια μόνο χαρτί κουζίνας και οχι κανά ντουκόχαρτο για καθαρισμό. :)

mihalakis
30-06-08, 18:49
Καταρχην αν δεν κρατάνε 70 χρόνια τι να τις κανεις; :) Λοιπόν βρήκα και στη Ρόδο ποιος έχει τις llumar, και μου δίνει χαρτί για κτεο και εφορου ζωης εγγύηση. Είδα την alu light αλλά μου φάνηκε αρκετά σκούρα σε ενα bravo μαυρο που ειχε εκεί και έτσι προσανατολίζομαι προς τις titanium. Την εβαλα δοκιμαστικα κ προχειρα πανω στο τζαμι απο την εξω πλευρα και το αποτελεσμα μου αρεσε αρκετα παντως. Πιστευω οτι οι τιτανιουμ προκαλουν λιγοτερο και κατα τη γνωμη μου οσο λιγοτερο προκαλεις τοσο το καλυτερο. Για μπροστά μπορεί να βάλω μόνο μια λωρίδα 10-15 εκατοστά

Παρεπιπτοντως υπαρχει κανενας φιλος εδω που εχει βαλει τις τιτανιουμ να ανεβασει φωτο να δω πως ειναι;;
@stilskin
Εσυ ποιες εχεις βαλει;

Stilskin
30-06-08, 19:09
Τις Alu Light έχω βάλει στο δικό μου οι οποιες είναι και οι πιο σκούρες.
Η Titanium πιστευω είναι πολύ καλή επιλογή και δεν είναι τόσο κραυγαλεά όσο οι Alu Light. Ο φίλος μου που έχει μαυρο αυτοκίνητο ήθελε κάτι διακριτικό και κατέληξε σε Titanium. Δυστυχώς φώτο απο Titanium δεν έχω.

mihalakis
30-06-08, 19:32
Τις Alu Light έχω βάλει στο δικό μου οι οποιες είναι και οι πιο σκούρες.
Η Titanium πιστευω είναι πολύ καλή επιλογή και δεν είναι τόσο κραυγαλεά όσο οι Alu Light. Ο φίλος μου που έχει μαυρο αυτοκίνητο ήθελε κάτι διακριτικό και κατέληξε σε Titanium. Δυστυχώς φώτο απο Titanium δεν έχω.

μου φαινεται οτι θα τις τσιμπησω πριν βγαλει κανενα αλλο προβλημα παλι το αυτοκινητο και μεινω αφραγκος:) Παντως καλο θα ειναι να εχεις προχειρες φωτο για καθε ενδεχομενο και για αναλογες περιστασεις φιλε μου... εχεις βαλει και μπροστα;απο ζεστη πως πας;

Stilskin
30-06-08, 22:07
Φωτος απο το δικό μου με Alu Light εννοείται πως έχω. Αλλά το φιλαράκι πριν 2 μέρες τις έβαλε. Και δεν πρόλαβα να πάω να το δω απο κοντά.
Μπροστά εχω βάλει μια φάσα. Με τις μεμβράνες θα δείς διαφορά όσον αφορά και απο θέμα κλιματισμού αλλά δεν καίγεσαι κιόλας απο τα πλαινα παράθυρα.

mihalakis
30-06-08, 22:46
Φωτος απο το δικό μου με Alu Light εννοείται πως έχω. Αλλά το φιλαράκι πριν 2 μέρες τις έβαλε. Και δεν πρόλαβα να πάω να το δω απο κοντά.
Μπροστά εχω βάλει μια φάσα. Με τις μεμβράνες θα δείς διαφορά όσον αφορά και απο θέμα κλιματισμού αλλά δεν καίγεσαι κιόλας απο τα πλαινα παράθυρα.
Θα μπορούσες να ανεβάσεις καμια φωτό να δω πως ειναι;

Stilskin
30-06-08, 22:55
http://opel-club.gr/vbulletin/showthread.php?t=2709

Στο αντίστοιχο θέμα για βελτιώσεις μελών θα βρείς φωτο απο το αμάξι μου με τις μεμβράνες.

mihalakis
01-07-08, 21:04
Ωραιότατες φίλε οι μεμβράνες σου! Πήγα να βαλω ενα κιτακι ξενον σημερα και δυστυχως δεν μπορύσαν να στερεωθουν οι λαμπες στο φως και ξενερωσα...Ημουν ετοιμος να παω στο διπλα μαγαζι να βαλω τις λουμαρ αλλα εκλεισα ραντεβου για τα φωτα το σαββατο παλι...Με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω και τις τιτανιουμ:)

xristospatra
25-08-08, 09:02
παιδια στις αρχες αυγουστου εβαλα τις λουμαρ το 2 νουμερο. ολο το μηνα με τη ζεστη ηθελα να δω ποσο θα κοβουν γιατι ειναι και μαυρο το δικο μου. κατι γινεται τελικα και στον κλιματισμο κ δεν σε καιει στο πλαι. ειχα ενδοιασμους στην αρχη αλλα τωρα τις συστηνω ανεπιφυλακτα. θα βαλω και τη φασα μπροστα που μου χρωστανε και θα ειναι πρωτο

Xenophon
25-08-08, 20:36
τελίκα μέχρι ποίο νούμερο μπορούμε να βάλουμε στο αμάξι μας χωρίς να παίρνουμε κλήσεις?
Παίζει ρόλο αν τα πίσω πλαινα είναι πιο σκούρα?
Ο νόμος λέι μόνο για τα μπροστινά πλαινά παράθυρα και το παμπρίζ?

GiorgosThess
25-08-08, 22:41
Αναλογως σε ποιον αστυνομικο θα πεσεις...
Μπορει να εχεις 3 σταδιο φιμε και να μην σε γραψει η αστυνομια και να εχεις το πιο απλο φιμε και να σε γραψουνε...
Εγω εχω βαλει foliatec dark light το 1ο σταδιο και τα εχω ευχαριστηθει....μου αρεσαν παρα πολυ και κανουνε τρομερη δουλεια ιδιως το καλοκαιρι...δεν το εχω μετανιωσει καθολου και ουτε προκειται...

xristospatra
26-08-08, 12:08
γνωμη μου, μην βαλετε τρελες διαφορες στα νουμερα μπροστα και πισω γιατι δεν θα φαινεται ωραιο. αναλογα και με το χρωμα του αυτοκινητου πιστευω.

nikkos
26-08-08, 17:05
τελίκα μέχρι ποίο νούμερο μπορούμε να βάλουμε στο αμάξι μας χωρίς να παίρνουμε κλήσεις?
Παίζει ρόλο αν τα πίσω πλαινα είναι πιο σκούρα?
Ο νόμος λέι μόνο για τα μπροστινά πλαινά παράθυρα και το παμπρίζ?
ο νόμος σαν νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε επικόλληση στο παρπρίζ και στα πλαϊνά παράθυρα (οδηγού συνοδηγού)....

απο κει και πέρα όπως είπε και ο Γιώργος...είναι που θα πέσεις.....πάντως ομολογουμένως, η δουλειά που κάνουν ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι απίστευτη

panos1987
11-10-08, 17:44
καλησπέρα σε όλους,εδώ και πολλές μέρες ψάχνω εμπεριστατωμένα για το θέμα μεμβράνες,μέσο internet,μέσο της opel και μέσο καταστημάτων που τις προμηθεύουν...έχω διαβάσει κι έχω ακούσει πάρα πολλά,3 πράγματα όμως με ενδιαφέρουν συγκεκριμένα και ακόμη δεν έχω τελική άποψη...

1. με τις μεμβράνες καλής ποιότητας και άριστου περάσματος με ποσοστό 30% κατά πόσο βλέπεις την νύχτα?

2.στο corsa5d πως θα φαινόταν οι 30% μπροστά και οι 20% πίσω?

3.με τις 20% πισω κατα πόσο θα έχω πρόβλημα την νύχτα για τον εσωτερικό καθρέφτη?

και απλές ερωτήσεις του τύπου:κατα ποσο η ασφαλιστική μου μπορει να μην δεχτεί να με αποζημιώσει λόγο μεμβρανών για τον κάθε πιθανό λόγο σε περίπτωση ατυχήματος?(φυσικά με το παρμπρίζ χωρίς μεμβράνη).
κατα πόσο η opel μπορεί να πει οτι χάνω την εγγύηση μου?(αν υπάρχει τέτοια περίπτωση που το θεωρώ άκρως ακραίο)
με μεμβράνες 30% πόσοι απο εσας εχουν δεχτεί κλίσεις η και απλές συμβουλές απο αστυνομία?

ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας και παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει...σε γενικά πλαίσια έχουν ειπωθεί πολλά,όμως οχι για τούς δείκτες που θέλω συγκεκριμένα εγώ...

καλή σας συνέχεια

Asroc
11-10-08, 21:04
την νυχτα σε πολυ λιγο φωτισμενο δρομο θα εχεις προβλημα.
σκεψου πχ ποσο βλεπεις σε πολυ χαμηλο φως οταν βγαινεις απο πολυ φωτισμενο δωματιο, καπως ετσι.
σε καλα φωτισμενο δρομο εισαι οκ.

οταν βλεπεις το αμαξι απο εξω δεν εχει και τεραστεια διαφορα αν τα πισω ειναι ενα τονο πιο σκουρα,
σε ξεγελαει κυριως το φως απο το μπαρμπριζ οποτε δεν καταλαβενεις οτι μπροστα ειναι πιο ανοιχτες.

Χαιρομαι που εκανες μια αναζητηση και εγραψες τις απορειες σου σε ενα απο τα θεματα που αφορουν τις μεμβρανες

panos1987
11-10-08, 21:15
με ποσοστό 35%,ο 1ος τόνος για την ακρίβεια εξαλείφετε καθόλου το πρόβλημα η απλά μεταβάλετε το αποτέλεσμα σε ελάχιστα καλύτερο?
αν και το αποτέλεσμα του 35% δεν με καλύπτει εμφανισιακά το παν είναι να έχεις άνεση στην οδήγηση και η όψη έρχεται σαφώς δεύτερη

Asroc
11-10-08, 21:47
το 35 ειναι γκρι οχι μαυρο, δηλαδη την μερα δεν ειναι και πολυ σκουρο, αλλα το βραδυ βλεπεις πιο καλα.

μην ξεχνας ομως οτι οταν κοιτας απο μεσα ειναι διαφορετικα απο οταν το κοιτας απ'εξω.
αν δεν δεις απο κοντα την συγκεκριμενη αποχρωση απο την ιδια μαρκα δεν ξερεις πως θα ειναι

πχ το 20αρι 3Μ ειναι διαφορετικο απο το 20αρι LLumar

panos1987
11-10-08, 22:07
σε αυτό το θέμα στάθηκα άτυχος,εκεί που έκλεισα ραντεβού την ίδια μέρα είχε μέσα ένα αυτοκίνητο για πέρασμα με 30% και μετά ένα για 35%,φυσικά έκατσα λιγη ωρα και παρατήρησα την τοποθέτηση(τέλεια δουλειά έχω να πω)και μετά μπέικα και μέσα όταν ειχε βάλει το μπροστινό τζάμι και μου άρεσε,αλλά 1ων ήταν μέρα και δεύτερων στο μισό μέτρο είχα τοίχο,οπότε ουσιαστικά δεν είδα το αυτοκίνητο ολοκληρωμένο και 2ων δεν μπορείς να καταλάβεις τπτ για την νύχτα...
μετά απο δυο ώρες όταν ξανα πήγα να το δω τελειωμένο είχε φύγει και είδα μονο το δεύτερο με το 35%...
λειτουργικό αλλα πολύ ανοιχτό.

labakis1
12-10-08, 09:54
εγώ ξέρω ότι όλες οι αποχρώσεις και σκουρότητες των μεμβρανών φιλτραρουν τις ακτινοβολίες UV τώρα στο θέμα του εάν σε καίει ο ήλιος απο την στιγμή που δεν περνανε αυτές "UV" δεν σε καίει ...

Asroc
12-10-08, 13:32
Αλλο αν σε καιει με την εννοια μαυριζει το ταριφοχερο (UV), και αλλo αν καιγεσαι απο την ζεστη.
Προφανως οσο πιο σκουρο τοσο πιο πολυ δροσερο ειναι το αμαξι.

panos1987
12-10-08, 22:05
σαν θέμα λειτουργικότητας ακόμη και η πιο ανοιχτή(διάφανη για την ακρίβεια)κάνει την δουλειά της,προσωπικά το πρόβλημα μου είναι το αν θα βλέπεις την νύχτα και το πως θα φαίνεται αισθητικά πάρα τόσο,αυτή την στιγμή,για τον ήλιο.

Asroc
13-10-08, 00:14
Οπως ξαναειπα, εξαρταται πως οριζεις την δουλεια της...
εγω για να μου κοβει τον ηλιο την εβαλα και αν ηταν πιο ανοιχτη θα εκανε χειροτερη δουλεια

UV ολες κοβουν, αλλα δεν εχουν ολες την ιδια θερμομονωση και φωτοσκιαση

Και μια διευκρινηση:
η πιο διαφανη (πιο πιο διαφανη) ειναι 70%, και αλλο τοσο ειναι και τα μαμα τζαμια δλδ συνολο γυρο στο 50% διαφανεια = παρανομο
γενικα η απλα διαφανη ειναι απο μονη της 50%, η γκρι παιζει απο 35% και κατω, και η μαυρη απο 25% και κατω.

panos1987
13-10-08, 22:19
σήμερα πέρασα μια βόλτα από τα γραφεία τις opel και ρώτησα αν σε περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα και φταίω,αν η ασφαλιστική θα μπορέσει να επικαλεστεί άγνοια σε περίπτωση αποζημίωσης λόγο των μεμβρανών...μετά από 4-5 τηλεφωνήματα σε τμήματα ζημιών,κεντρικά και άλλες ασφαλιστικές η απάντηση έμεινε να πλανιέται στον αέρα,με διαβεβαίωσε όμως πως λογικό είναι αφού είναι παράνομες και αφού ετσι κι αλλιώς ο ασφαλιστής θα τα αρπάξει αν βρει τρόπο να γλυτώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ σαν εταιρία τότε μάλλον θα αρκεστεί στο οτι φοράω μεμβράνες(οι οποίες εμποδίζουν την ορατότητα μου και μπλα,μπλα,μπλα)

το θέμα είναι αν κανείς απο εσάς έχει τύχει τέτοιας περίπτωσης και γνωρίζει απο πρώτο χέρι το τι ακριβώς συμβαίνει.

κακα τα ψέματα,αλλά αν δεν σε καλύπτει η ασφάλεια τότε ότι και να είναι,οσο όμορφο και να είναι,οσο ζεστό και να είναι,απλά δεν τις βάζεις

panos1987
16-10-08, 23:09
λοιπόν,αγαπητοί συνφορουμιτες,έψαξα,διάβασα,ρώτησα,δοκίμασα....

επειδή δεν μπορώ να πω ότι καλύφτηκα από κάποιο συγκεκριμένο ποστ η φόρουμ κι επειδή πολλοί σαν κι εμένα ψάχνουν ώρες ατελείωτες για να μάθουν το τι παίζει τελικά με αυτές τις μεμβράνες και πια θα ήταν η καλύτερη επιλογή,θα προσπαθήσω να μεταφέρω συνοπτικά την εμπειρία μου σχετικά με το θέμα...

αρχικά και βασικό θέμα:κατά πόσο παράνομος είμαι...

είσαι παράνομος ακόμη και με διάφανη μεμβράνη στο παρμπρίζ και στα τζάμια οδηγού συνοδηγού!
στα πίσω βάζεις ότι θέλεις...στα μπροστινά όσο πιο ανοιχτή η μεμβράνη τόσο λιγότερες και οι πιθανότητες να σε γράψουν,εξαιρετέα η διάφανη την οποία δεν πρόκειται να την παρατηρήσει κανένας.

τι μάρκα να βάλω?

εγώ έβαλα κλομπαλ,εγγύηση εφ όρου ζωής στα 160Ε...δημοφιλής μεμβράνες οι 3m κ llumar.

τι να βάλω στο αυτοκίνητο για να φαίνεται όμορφο?

κατά την ταπεινή μου άποψη βάλε 20%,σχεδόν δεν φαίνεσαι καθόλου μέσα και το αυτοκίνητο τα σπάει

τι να βάλω για να βλέπω την νύχτα και να είναι όμορφο το αυτοκίνητο?

βάλε 30%,κάτι το οποίο δεν το βρίσκεις στις llumar δυστυχώς,αφήνει από τα πλάγια ένα ύφος σκούρου τζαμιού και είναι αρκετά ανοιχτό ώστε να μην έχεις προβλήματα την νύχτα σχετικά με το αν θα βλέπεις καλα η αν οχι.

τι να βάλω απλά για να περιορίσω τον ήλιο?

φυσικά 35%,βλέπεις σχεδόν τέλεια το βράδυ,δεν έχεις κανένα πρόβλημα με αστυνομία και σκουραινει και λίγο το τζάμι τόσο ώστε να δείχνει ωραίο...

τελικά ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός?

αν βάλεις 20% πίσω και 30% μπροστά θα βλέπεις αρκετά καλά,θα έχεις ένα αρκετά σκούρο αποτέλεσμα και το μόνο που ίσως να σε χαλάει λίγο να είναι η διαφορά σκοτεινότητας στα πίσω με τα μπροστά τζάμια.
μεγάλο αρνητικό:η αστυνομία θα νομίζει πως φοράς πολύ σκούρα τζάμια σε όλα τα τζάμια οπότε και μπορεί να σε γράψουν άνετα.

αν βάλεις 30% σε όλα τότε:έχεις ένα απαλό σκούρο αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί οπτικά,το βράδυ βλέπεις το ίδιο με πριν αλλά,σε περίπτωση που σε σταματήσει μπατσαρια έχεις λιγότερες πιθανότητες να φας γράψιμο μιας και είναι αρκετά ανοιχτά και φαίνεσαι την μέρα μια χαρά.

μεγάλο πλεονέκτημα δεύτερου συνδυασμού:σε περίπτωση που το βράδυ σε κουράζει το αποτέλεσμα τοτε πολυ απλά μπορείς να κάνεις το 30% των μπροστινών τζαμιών,οδηγού-συνοδηγού,35% και να βλέπεις μια χαρά με ενα αποτέλεσμα εξωτερικά σχεδόν ιδιο με πριν.

και μια συμβουλή,σε περίπτωση ατυχήματος,αν φταίτε και έχετε κάνει μεγάλη ζημιά στον άλλο τότε ξηλώστε επί τόπου τα φιμε που έχετε σε παρμπρίζ και πλαϊνά οδηγού-συνοδηγού...η ασφαλιστική σας δεν θέλει και πολύ να επικαλεστεί σφάλμα του οδηγού λόγου περιορισμένης ορατότητας που οφείλετε στις παράνομες μεμβράνες...ελπίζω να κάλυψα κάθε νέο φιμετζαμακια και να μην χρειαστεί να το ψάχνει 1-2 βδομάδες σε ολα τα φόρουμ όπως κι εγώ!

Asroc
16-10-08, 23:55
Με τις ασφαλειες ποτε δεν ξερεις... παλια δεν καλυπταν αν ειχες στο μπαρμπριζ
τωρα που εβγαλαν παρανομες και τις πλαινες δεν θα καλυπτουν ουτε αυτες...

εξαλλου μονο αμα φταις ισως ΙΣΩΣ και να φταινε οι μεμβρανες
αφου μερα τα βλεπεις ολα,
και το βραδυ αν δεν δεις και χτυπησεις καποιον απο το πλαι στην ουσια θα φταιει αυτος που δεν ειχε αναμενα φωτα.
Αρα πως να σε χτυπησει ο αλλος και να φταινε οι μεμβρανες σου;

michaelGTC
17-10-08, 21:09
exw thn nomo8esia sumfwna me tis membranes pou isxuei alla genika den dinei ksekathari apanthsh an telika epitrepontai h oxi
pantws to nohma einai oti epitrepetai otidhpote mporei na sugrathsei ta gualia apo ta parathura se periptwsh thrausis gia na mhn traumatisoun tous epibates alla apagoreuetai otidhpote meiwnei thn oratothta.auto einai to nohma ths nomothesias kai den dinei ksekathari apanthsh opws eipa kai pio panw opote....

clutchmaster
18-10-08, 00:03
η νομοθεσια ειναι ξεκαθαρη,αρκει κανεις να δεχτει αυτο που γραφει και οχι να ψαχνει τροπο να το προσπερασει. Οι μεμβρανες σε πλαινο οδηγου-συνοδηγου και παρμπριζ απλα απαγορευονται. Ετσι ειναι σε ολη την Ευρωπη εδω και χρονια. Το ελαχιστο που μπορουν να εχουν σε διαπεροτοτητα αυτα τα τζαμια ειναι 75%, το οποιο ΟΛΑ τα "καινουρια" αυτοκινητα με εργοστασιακο φιμε (τζαμια "color", πρασινα / γαλαζια) εχουν ΗΔΗ εξαρχης, οποτε οποιαδηποτε μειωση της διαπερατοτηας φωτος απλα απαγορευεται.

Σε αυτοκινητα που φερουν 2 πλαινους καθρεπτες (δηλαδη ολα πλεον) επιτρεπεται να κανεις στα πισω τζαμια Ο,ΤΙ γουσταρεις. Ειναι η ιδια λογικη με την οποια μπορεισ να κυκλοφορεις με επαγγελματικο/κλουβα/φορτηγακι τα οποια εχουν λαμαρινες αντι για τζαμια. Αυτα παντα εχουν 2 καθρεπτες (εννοειται).

Αρκει η μεμβρανη να πληρει ορισμενες προυποθεσεις ασφαλειας. Συγκεκριμενα οφειλουν ολες οι μεμβρανες να φερουν κωδικο εγκρισης ο οποιος πρεπει να φαινεται σε καθε τζαμι. Απλα οι Ελληνες "επαγγελματιες" παντα τα κοβουν για να μην φαινονται "αντιαισθητικα". Η βεβαιωση δε που δινουν ειναι γελοια και νομικα ασημαντη,διοτι πολυ απλα κανεις δεν εχει αντιληφθει τι πραγματικα γραφει. Αν δεν με πιστευετε, πηγαινεται για πλακα μια σε εναν δικηγορο που να ασχολειται με τροχαια, να σας εξηγησει τι γραφει και αν σας καλυπτει νομικα απεναντι στην ισχυουσα διαταξη.

panos1987
18-10-08, 00:13
δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι,οπότε και την κλήση σου μπορεί να φας και μπλεξίματα με την ασφάλεια σου μπορεί να έχεις σε περίπτωση ατυχήματος.παρ'ολα αυτά το corsaki μου το "ζηλεύω" εδώ και δυο μέρες που φοράει τις μεμβράνες με μόνο πρόβλημα την νύχτα κατά την διάρκεια της οποίας η αλλαγή σε σκοτεινό-φωτεινό(παρμπρίζ-δεξιό,αριστερό καθρέφτη)κοντράστ μου φαίνεται πως με ενοχλεί λιγάκι και με ζαλίζει κατά την διάρκεια τις οδήγησης,δεν ξέρω αν θα το συνηθίσω,αν όχι πάντως δεν το εχω και σε πολύ να ξηλώσω τις μπροστινές(πάνω απ'ολα η ασφάλεια).

clutchmaster
18-10-08, 00:20
δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι,οπότε και την κλήση σου μπορεί να φας και μπλεξίματα με την ασφάλεια σου μπορεί να έχεις σε περίπτωση ατυχήματος.παρ'ολα αυτά το corsaki μου το "ζηλεύω" εδώ και δυο μέρες που φοράει τις μεμβράνες με μόνο πρόβλημα την νύχτα κατά την διάρκεια της οποίας η αλλαγή σε σκοτεινό-φωτεινό(παρμπρίζ-δεξιό,αριστερό καθρέφτη)κοντράστ μου φαίνεται πως με ενοχλεί λιγάκι και με ζαλίζει κατά την διάρκεια τις οδήγησης,δεν ξέρω αν θα το συνηθίσω,αν όχι πάντως δεν το εχω και σε πολύ να ξηλώσω τις μπροστινές(πάνω απ'ολα η ασφάλεια).

Αν και "μικρος", σκεφτεσαι σωστα,μπραβο! Μακαρι να σκεφτονταν ολοι ετσι.

Αν και "οφφτοπικ" που τις περασες φιλε και ποσο? Εδω Σερρες ετσι?

panos1987
18-10-08, 00:32
το κατάστημα ειναι Βενιζέλου τέρμα κάτω,απέναντι απο ενα πρατήριο argo,δεν ξέρω αν επιτρέπετε να πω το όνομα,η τιμή ήταν στα 160 αυτες που πέρασα και στα 180 οι 3m στις οποίες όμως ειχε μόνο 35% και δυστυχώς ήθελα 30%.η δουλειά του πολύ καλή απο την πρώτη εντύπωση και την δεύτερα θα το πάω για να το ελέγξει.επαγγελματίας 100%

clutchmaster
18-10-08, 01:13
το κατάστημα ειναι Βενιζέλου τέρμα κάτω,απέναντι απο ενα πρατήριο argo,δεν ξέρω αν επιτρέπετε να πω το όνομα,η τιμή ήταν στα 160 αυτες που πέρασα και στα 180 οι 3m στις οποίες όμως ειχε μόνο 35% και δυστυχώς ήθελα 30%.η δουλειά του πολύ καλή απο την πρώτη εντύπωση και την δεύτερα θα το πάω για να το ελέγξει.επαγγελματίας 100%

Στον Χρηστο πηγες! καλα εκανες,και εγω σ αυτον κατεληξα. Πολυ καλο αιδι και πολυ καλη δουλεια, 2 αυτοκινητα εχουμε παει σ αυτον και εγς το δικο μου καποια στιγμη...

panos1987
19-10-08, 18:30
καλησπέρα σε όλους,γενικά το ξέρω πως σας έχω κουράσει αλλα αυτο πρέπει να το ρωτήσω όπως και δηποτε,απο την μερα που έβαλα τις μεμβράνες(30%) νοιώθω μια γενική ζαλάδα μέσα και έξω έπειτα από το αυτοκίνητο,ίσως να φταίει κάποιος άλλος παράγοντας αλλα μήπως δεν είναι τυχαίο?

παρακαλώ όλους εσάς που έχετε βάλει μεμβράνες απαντήστε μου και πείτε μου αν κι εσείς στην αρχή νοιώθατε κατι παρόμοιο κι αν ναι το εχετε ξεπεράσει με το καιρό η απλά απομακρύνατε τις μεμβράνες?

s5zax
19-10-08, 19:02
Kανενα προβλημα σε ολα τα αυτοκινητα που εχω/μπαινω με μεμβρανες.

NIKOS.OPC
19-10-08, 22:03
Kαι εγω ειχα στο παλιο μου αμαξι της ειχα πολλα χρονια και δεν καταλαβα τπτ ακομα και την πρωτη μερα.

Asroc
19-10-08, 22:12
κοιτα ή εχεις φιμε x-files που σου κανουν πληση εγκεφαλου lol

ή απλα σε πειραζει το "βαρυ" κλιμα λογο υγρασιας μεχρι να στεγνωσουν καλα.
δεν εξηγειται αλλιως.
δοκιμασε να οδηγας με ανοιχτα παραθυρα ή τα εχεις το ac ανοιχτο σε καποια μετρια θερμοκρασια.

clutchmaster
19-10-08, 22:41
καλησπέρα σε όλους,γενικά το ξέρω πως σας έχω κουράσει αλλα αυτο πρέπει να το ρωτήσω όπως και δηποτε,απο την μερα που έβαλα τις μεμβράνες(30%) νοιώθω μια γενική ζαλάδα μέσα και έξω έπειτα από το αυτοκίνητο,ίσως να φταίει κάποιος άλλος παράγοντας αλλα μήπως δεν είναι τυχαίο?

παρακαλώ όλους εσάς που έχετε βάλει μεμβράνες απαντήστε μου και πείτε μου αν κι εσείς στην αρχή νοιώθατε κατι παρόμοιο κι αν ναι το εχετε ξεπεράσει με το καιρό η απλά απομακρύνατε τις μεμβράνες?

με προβληματιζεις τωρα. παντως εμεις που βαλαμε τις ιδιες στο Χρηστο δεν ειχαμε τετοιο προβλημα.

GiorgosThess
19-10-08, 22:56
Εγω δεν μπορω χωρις φιμε...μετα την αγορα του αυτοκινητου την αλλη μερα εβαλα :)

panos1987
20-10-08, 03:59
φίλε asroc lol λες να παίχτηκε τέτοια φάση?

φίλε μαστερ κι εσυ έβαλες το ίδιο ποσοστό με εμένα τελικά?αύριο θα το πάω για να το δει όπως σας είχα πει,ίσως να με ψυχοπλάκωσε το κλίμα των πρώτων ημερών καθώς όπως και να έχει,έχει μεγάλη διάφορα το παρμπρίζ με τα πλαϊνά παράθυρα...φυσικά ακόμη είναι νωρίς για να βγάλω συμπεράσματα,από βδομάδα θα ξέρω αν φταίει αυτό η αν απλά εγώ την ψηλό άρπαξα και γι'αυτο είμαι στην κοσμαρα μου μέσα στο αυτοκίνητο.

mikesake
16-06-09, 18:35
xereto ta melh tou opel club ...eimai kainourgios paidia sto club k 8a h8ela tin boh8eia sas ...exo paraggilei to corsa opc se aspro k se ena mina 8a to exo...to proto pragma pou skeutomai na tou balo einai fime....ema8a oti ta fime lummar einai apo ta pio kla....alla tora pou diabasa tis sizitiseis sas eida oti kai ta 3m einai kla......poia protinete eseis; k endiaferomai na balo ena stadio pou na einai meseo....

fANis
16-06-09, 19:10
Φίλε εγώ έβαλα πριν μια βδομάδα Llumar alu light(το πιο σκούρο της Llumar) και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Να και μερικές φώτος για το αποτέλεσμα:

http://img197.imageshack.us/img197/4981/dsc08216640x480.th.jpg (http://img197.imageshack.us/i/dsc08216640x480.jpg/) http://img188.imageshack.us/img188/3599/dsc08219640x480q.th.jpg (http://img188.imageshack.us/i/dsc08219640x480q.jpg/) http://img241.imageshack.us/img241/3081/dsc08220640x480.th.jpg (http://img241.imageshack.us/i/dsc08220640x480.jpg/) http://img507.imageshack.us/img507/7958/dsc08222640x480.th.jpg (http://img507.imageshack.us/i/dsc08222640x480.jpg/) http://img504.imageshack.us/img504/1807/dsc08225640x480.th.jpg (http://img504.imageshack.us/i/dsc08225640x480.jpg/)

akism3
16-06-09, 19:53
Τιμουλα?

NIKOS.OPC
16-06-09, 19:57
Περιπου 190€ εχουν στο μαγαζι που τα εβαλε ο Φανης ρωτησα και εγω.

Alexsts
16-06-09, 21:11
allh timh gia 38yra allh gia penta8yra

fANis
16-06-09, 23:42
Όπως τα λέει ο Νίκος. 190Ε για 3θυρο πάντα. Για 5θυρο αλλάζουν οι τιμές. Παίζουν από 220 και πάνω ;)

AstraPower
16-06-09, 23:47
Pios ta lei auta ??

200 euro perasa ego tis Llumar sto 5thiro Astra mou...

akism3
16-06-09, 23:54
Εγω που πηγα και ρωτησα στον Βολο,(εκει με εστελε ο φιλος jimmy-gtc) μου ειπαν για llumar 190euro,νομιζω καλη τιμη,αλλα κολλησα ο μ......ς μηπως και δεν βλεπω καλα και δεν πηγα να τις βαλω...τι λετε εσεις ρε παιδια?εχω μπει σε πολλα τουτου με φιμε και το βραδυ σε σημεια χωρις φως ειναι ζορικα...

katerinam
16-06-09, 23:59
Εγω που πηγα και ρωτησα στον Βολο,(εκει με εστελε ο φιλος jimmy-gtc) μου ειπαν για llumar 190euro,νομιζω καλη τιμη,αλλα κολλησα ο μ......ς μηπως και δεν βλεπω καλα και δεν πηγα να τις βαλω...τι λετε εσεις ρε παιδια?εχω μπει σε πολλα τουτου με φιμε και το βραδυ σε σημεια χωρις φως ειναι ζορικα...

Αν βαλεις Νο 2 και πανω και σκουρινει πολυ λογικο εχεις ανασφαλεια σε μερη χωρις φως. Εγω παντως δεν εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα.Φοραω foliatec και τις εβαλα 180€

να τις βαλεις...αλλη αισθηση....

AstraPower
17-06-09, 00:12
Me Llumar Allu light pou einai i pio skoures tis eterias den exis kanena provlima sto skotadi.....

fANis
17-06-09, 00:21
Pios ta lei auta ??

200 euro perasa ego tis Llumar sto 5thiro Astra mou...

Αυτά τα λέει η Θεσ/νίκη :p

Me Llumar Allu light pou einai i pio skoures tis eterias den exis kanena provlima sto skotadi.....

Όντως. Εγώ με Llumar Alu Light είμαι μια χαρά! Μπορείς να καταλάβεις και από τις φώτος!

AstraPower
17-06-09, 00:29
FaNis file mou de ksero..... ida tis foto sto album sou kai to diko sou mou fenete oti vgike poli anixto meta tin topothetisi ton memvranon.... paroti valame tis idies (Alu Light)

Emena pali ean dis einai poli pio skouro... kai gia ton logo tou alithes na kai 2 foto....

Mia prin tin topothetisi kai mia meta....

Prin tis memvranes...

http://img195.imageshack.us/img195/8412/31032009207.jpg

Meta tis memvranes Llumar Alu Light

http://img194.imageshack.us/img194/5979/dsc04151b.jpg

fANis
17-06-09, 00:41
Παίζει μεγάλο ρόλο η γωνία λήψης. Εάν τραβήξω φώτο έτσι όπως τράβηξες και εσύ θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα ;)

akism3
17-06-09, 00:53
Ε τοτε την αλλη φορα που θα ερθω στον Βολο θα παω να τις βαλω...Σαν να με πεισατε...;)

gibsonlp
17-06-09, 03:09
paidia to prostimo poso einai pleon an mas grapsoun gia fime sto parmpriz kai sta mprosta parathira?

Alexsts
17-06-09, 03:48
Αν βαλεις Νο 2 και πανω και σκουρινει πολυ λογικο εχεις ανασφαλεια σε μερη χωρις φως. Εγω παντως δεν εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα.Φοραω foliatec και τις εβαλα 180€

να τις βαλεις...αλλη αισθηση....

φολιατεκ φοραω κι εγω...dark midnight o τυπος....πολυ καλες και πολυ ξεκουραστες τωρα με τον πολυ ηλιο...οσον αφορα το θεμα με την ορατοτητα τη νυχτα πιστευω οτι ειναι θεμα συνηθειας...για παραδειγμα οταν τα πρωτοεβαλα δυσκολευομουν λιγο κανοντας οπισθεν και κοιτωντας απο τους πλαινουσ καθρεπτες...ενα μηνα μετα το αμαξι κανει οπισθεν μονο του...;);)

fANis
17-06-09, 10:24
paidia to prostimo poso einai pleon an mas grapsoun gia fime sto parmpriz kai sta mprosta parathira?

Εσύ έχεις και μπροστά φιμέ? Αν δεν κάνω λάθος είναι 80Ε και 40Ε μέσα σε 10 μέρες.

nikkos
17-06-09, 20:13
Εσύ έχεις και μπροστά φιμέ? Αν δεν κάνω λάθος είναι 80Ε και 40Ε μέσα σε 10 μέρες.
και πινακίδες για 10 μέρες :)

fANis
17-06-09, 21:04
Έχεις δίκο ;)
Έναν φίλο μου τον ανάγκασε να τις ξηλώσει για να πάρεις τις πινακίδες του πίσω. Πρέπει να ήταν πολύ μ@λάκας!

slalom
17-06-09, 21:21
Έναν φίλο μου τον ανάγκασε να τις ξηλώσει για να πάρεις τις πινακίδες του πίσω. Πρέπει να ήταν πολύ μ@λάκας!
Αυτή είναι η διαδικασία

astracosmo1800
25-06-09, 08:11
Χθες εβαλα μεμβρανες llumar 2ο σταδιο τωρα δν θυμαμαι κωδικο το απογευμα που θα κατεβω στο γκαραζ θα βγαλω καμια φωτο απο το αυτοκινητο. Εγινε πολυ ωραιο. Κοστος 230ευρω (5door) εκτως αν εχεις 3door που το κοστος ανερχεται στα 170. Οι μεμβρανες τοποθετηθηκαν στην autostore Γιαννενα απο ατομα πολυ εξυπηρετικα μιας και ειχα καποιο προβλημα στο καπο και ενδιαφερθηκαν και μου το εφτιαξαν. Επισης μου ειπαν να περασω σημερα να τις ξαναδουν αν μπηκαν οκ. Το μονο αρνητικο ειναι οτι τα παραθυρα πρεπει να μεινουν κλειστα για μια μερα. Οποιος μενει γιαννενα και θελει να βαλει μεμβρανεις αξιζει να εκει.

Alexsts
29-06-09, 04:23
toso megalh apoklish ta tri8yra me ta penta8yra????ypervoliko....

akis88
29-06-09, 08:19
εγω εβαλα στην Χαλκιδα 2ο σταδιο της johnson windows films,δεν ειχα κανενα προβλημα ορατοτητας και ειναι με εγγυηση εφ ορου ζωης...Τιμη για 5πορτο ηταν 180Ε ,η αντιστοιχη μαρκα στα 3θυρα εκανε 150Ε

clutchmaster
29-06-09, 12:57
εδω σε μας εχει 130 το 3θυρο και 160 το 5θυρο της Τζονσονς. Σε οσα βαλαμε ημασταν παντα πολυ ευχαριστημενοι...

corsakias2002
29-06-09, 13:09
Εω 3Μ βάζουν με 150 σε 3θ καθώς το ίδιο και σε lumar αλλα δεν τη δουλευεουν πλέον!!!
Ειχα βάλει δυο τζονσον πριν δυο χρονια αλλα νομιζω πως δεν ειναι οτι καλυτερο. νομιζω πως ξεθωριαζουν-ανοιγουν.

akis88
29-06-09, 13:09
μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα....Τωρα στο μελλον θα δειξει

>Billy<
06-06-10, 16:24
Re paidia egw exw tis titanium kai ti nyxta otan koitazw apo ton mesaio kathrefti mesa apo to pisw tzami mou fainetai oti ta fwta kathreftizontai kapws perierga panw stis antistaseis pou exei to tzami! Exei kaneis idea ti einai afto? Ypopsh tis exw mia vdomada panw :-)

ThomasCorsaD
06-06-10, 17:02
Τίποτα δεν είναι, θα το συνηθίσεις! Καλού κακού τύλιξε μια χαρτοπετσέτα σε μια τηλεκάρτα και πάτα ελαφρά την μεμβράνη από μέσα μήπως δεν κόλλησε καλά σε κάποιο σημείο (αν και δεν νομίζω γιατί με τέτοιες ζέστες θα εξατμίστηκε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας)

>Billy<
06-06-10, 17:54
Ara symvainei me oles tis memvranes e?Pantws mou fainetai arketa entono!Dld na min ksanapaw apo to magazi na dw ti paizei??

ThomasCorsaD
06-06-10, 18:07
Εκεί συμβαίνει το εξής. Πριν και μετά τις γραμμές των αντιστάσεων δεν έχει κολλήσει "σωστά" η μεμβράνη (συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα). Μην φανταστείς ότι είναι κάτι σοβαρό αυτό, μιλάω για ένα πολύ μικρό κενό που ανακλάται περισσότερο το φως από το γυμνό τζάμι μέσα του!

Αν πάλι αισθάνεσαι πιο έντονο αυτό τον κατοπτρισμό μπροστά, πετάξου μια βόλτα στον κύριο που τις τοποθέτησε!

>Billy<
06-06-10, 18:16
Oxi oxi ,ennow pws symvainei se ola ta amaksia pou exoun pisw memvranes e/?Dld dn prepei na anhsyxhsw!?

ThomasCorsaD
06-06-10, 18:22
Εγώ νομίζω πως όχι, δεν πρέπει να ανησυχείς. Σου λέω όμως ότι καλό θα ήταν να πας να το δεις αν σε ενοχλεί αυτό το πράγμα σε βαθμό που σε επηρεάζει στην οδήγηση!

>Billy<
06-06-10, 18:32
Ok file mou! Se efxaristw poly ! :) Outws i allws dn nomizw na mporw na kanw kai polla pragmata gia auto! :-/

astraturbo
31-08-10, 15:21
Κυριοι απο βδομαδα σκεφτομαι να βαλω στο astraκι μου ( J ανθρακι χρωματος ) αντηλιακες μεμβρανες -llumar φυσικα!-. Σκεφτομαι να βαλω τις titanium! Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι μου πε πως για να γινει μπεργκετι η δουλεια θα μου βγαλει τις ταπετσαριες! Ακουω την γνωμη σας για ολα τα παραπανω!
Υ.Γ. Το μαστορακι ειναι πρωτο και εμπειρια τρελλη!

nikkos
31-08-10, 15:31
εμενα για τις 3Μ δε μου λυσσανε τπτ :)

LAbith
31-08-10, 18:12
Κυριοι απο βδομαδα σκεφτομαι να βαλω στο astraκι μου ( J ανθρακι χρωματος ) αντηλιακες μεμβρανες -llumar φυσικα!-. Σκεφτομαι να βαλω τις titanium! Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι μου πε πως για να γινει μπεργκετι η δουλεια θα μου βγαλει τις ταπετσαριες! Ακουω την γνωμη σας για ολα τα παραπανω!

Κι εμένα με πόνεσε η καρδιά μου όταν έβγαλε τις ταπετσαρίες από τις πόρτες του Twintop ο μάστορας αλλά όλα κομπλέ....Δε θέλει άγχος... Οι titanium είναι αυτές που έχουν ασημί απόχρωση?

trelamenos
31-08-10, 18:29

kai egw evala stin llumar,alla den mou evgale tapetsaria,ta exw 9 xronia tora xoris to paramikro provlima

astraturbo
01-09-10, 10:52
Κι εμένα με πόνεσε η καρδιά μου όταν έβγαλε τις ταπετσαρίες από τις πόρτες του Twintop ο μάστορας αλλά όλα κομπλέ....Δε θέλει άγχος... Οι titanium είναι αυτές που έχουν ασημί απόχρωση?

Ειναι το νουμερο 1 στην διαβαθμιση απο 1 εως 3 της llumar και εχει χρωμα μαυρο - αν μπορουσε να πει κανεις "ανοιχτο".

astraturbo
01-09-10, 13:45
Συγνωμη αν σας κουραζω αλλα επανερχομαι ρωτωντας: τα μαμισια τζαμια εχουν ενα τονο σκουροτητας, που αν κοιτας απο εξω προς τα μεσα και κατευθυνση προς το σαλονι - το οποιο ειναι μαυρο - φαινεται πως εχει ηδη φιμε! Αν θα βαλω το Νο1 τονο σκουροτητας θα υπαρξει διαφορα ως προς το πιο σκουρο ή θα τα σκασω και θα ειναι ιδιο οπως πριν? Νο2 δεν θελω να βαλω γιατι για μενα παραειναι σκουρο! Να την κανω λοιπον ή ναμ ην την κανω τη μοντιφια?

petros61
01-09-10, 14:16
Συγνωμη αν σας κουραζω αλλα επανερχομαι ρωτωντας: τα μαμισια τζαμια εχουν ενα τονο σκουροτητας, που αν κοιτας απο εξω προς τα μεσα και κατευθυνση προς το σαλονι - το οποιο ειναι μαυρο - φαινεται πως εχει ηδη φιμε! Αν θα βαλω το Νο1 τονο σκουροτητας θα υπαρξει διαφορα ως προς το πιο σκουρο ή θα τα σκασω και θα ειναι ιδιο οπως πριν? Νο2 δεν θελω να βαλω γιατι για μενα παραειναι σκουρο! Να την κανω λοιπον ή ναμ ην την κανω τη μοντιφια?

φιλε μου αυτο θελω να κανω και εγω και δεν ξερω τι να κανω...να βαλω το 1 θα ειναι καλα η θα ειναι τσαμπα τα λεφτα.και εμενα το 2 μοθ φαινεται πολυ σκουρο.αλλα οι titanium νομιζω ειναι 2 σταδιο

astraturbo
01-09-10, 14:24
Oι alu-grey ειναι το Νο2! Τι να κανω? Αμα βαλω -οτι και να βαλω- θα εχω σιγουρα προστασια... αλλα ειναι και το θεμα της εμφανισης! Θα δειξει τπτ ή θα ναι ενα και το αυτο?!

petros61
01-09-10, 14:52
Oι alu-grey ειναι το Νο2! Τι να κανω? Αμα βαλω -οτι και να βαλω- θα εχω σιγουρα προστασια... αλλα ειναι και το θεμα της εμφανισης! Θα δειξει τπτ ή θα ναι ενα και το αυτο?!

οι alu grey δεν ειναι μαυρες..σε καταστημα της llumar στο ειπαν αυτο?γιατι σε αλλα καταστηματα που βαζουν llumar λενε οτι θελουν.

astraturbo
01-09-10, 14:57
zhtw1οι alu grey δεν ειναι μαυρες..σε καταστημα της llumar στο ειπαν αυτο?γιατι σε αλλα καταστηματα που βαζουν llumar λενε οτι θελουν.

Συγνωμη, διορθωση... alu-grey μπλε alu light μαυρες!

astraturbo
01-09-10, 15:04
Ο κυβος ερριφθη! Εκλεισα για Παρασκευη τοποθετηση titanium! H δοκιμη θα μας πεισει! Συντομα θα ποσταρω φωτο προς ενημερωση και γνωμες!

Stamatis
01-09-10, 22:39
Ειναι το νουμερο 1 στην διαβαθμιση απο 1 εως 3 της llumar και εχει χρωμα μαυρο - αν μπορουσε να πει κανεις "ανοιχτο".

Φίλε μου τα χεις μπερδέψει λίγο..Το titaniun είναι το 3ο από τα 4...Το alu light είναι το 4ο...
Πές τους να στα δείξουν πριν την τοποθέτηση κι αν έχει πάνω σε αμάξι δικό τους ακόμα καλύτερα,γτ αν πας από το προσπέκτους να το κολήσεις πάνω δεν θα καταλάβεις τίποτα...
Το 1ο είναι σαν να μην υπάρχει(απλό φίλτρο με ελάχιστη έως μηδενική σκουρότητα),το 2ο είναι απαλό κι ίσως αυτό που θέλεις,εγώ πάντως θα πρότεινα το 3ο titanium..Αυτό έχω κι είναι μια χαρά!

petros61
02-09-10, 11:25
Φίλε μου τα χεις μπερδέψει λίγο..Το titaniun είναι το 3ο από τα 4...Το alu light είναι το 4ο...
Πές τους να στα δείξουν πριν την τοποθέτηση κι αν έχει πάνω σε αμάξι δικό τους ακόμα καλύτερα,γτ αν πας από το προσπέκτους να το κολήσεις πάνω δεν θα καταλάβεις τίποτα...
Το 1ο είναι σαν να μην υπάρχει(απλό φίλτρο με ελάχιστη έως μηδενική σκουρότητα),το 2ο είναι απαλό κι ίσως αυτό που θέλεις,εγώ πάντως θα πρότεινα το 3ο titanium..Αυτό έχω κι είναι μια χαρά!

και εγω συμφωνω μαζι σου.το titanium δεν ειναι με τιποτα πρωτο σταδιο...

astraturbo
02-09-10, 11:30
και εγω συμφωνω μαζι σου.το titanium δεν ειναι με τιποτα πρωτο σταδιο...

Συγνωμη παιδες..! λεγοντας 2ο σταδιο εννοω σε αυτες με την σκουροτητα την εμφανη! Το προηγουμενο ποστ περι 4 σταδιων με 3ο την τιτανιουμ ειναι απολυτων σωστο!

Stamatis
02-09-10, 15:26
;) Καλοφόρετα,θα ομορφήνει ακόμα περισσότερο το J...

astraturbo
02-09-10, 15:34
;) Καλοφόρετα,θα ομορφήνει ακόμα περισσότερο το J...

Na sai kala adelfe! Apotelesmata stis othones sas apo Deutera!

george ecotec
05-09-10, 14:32
τελικα τη κανατε? εγω εχο βαλει τησ 3Μ τα cs-20 αν θελετε βαζω και φοτο:lick:

clutchmaster
05-09-10, 14:40
για βαλε.

Επισης με ενδιαφερει αυτη η σχεδον αορατη μεμβρανη που ειναι ουσιαστικα μονο φιλτρο. Ποιες εταιριες τις εχουν και πως ονομαζονται?

nikkos
05-09-10, 15:56
της 3Μ ειναι οι κεραμικες.σεν ξερω κωδικο αλλα βγαινουν σε 2 αποχωσεις

astraturbo
06-09-10, 09:35
τελικα τη κανατε? εγω εχο βαλει τησ 3Μ τα cs-20 αν θελετε βαζω και φοτο:lick:

Tελικα τοποθετηθηκαν την Παρασκευη οι llumar titanium! Αψογο... οπως το ηθελα!!!

Stamatis
06-09-10, 13:04
για βαλε.

Επισης με ενδιαφερει αυτη η σχεδον αορατη μεμβρανη που ειναι ουσιαστικα μονο φιλτρο. Ποιες εταιριες τις εχουν και πως ονομαζονται?

Για το παμπρίζ λές,ενδιαφέρομαι κι εγώ...Ξέρει κανείς πού,πόσο,αν επιτρέπεται κλπ?

Stamatis
06-09-10, 13:05
Tελικα τοποθετηθηκαν την Παρασκευη οι llumar titanium! Αψογο... οπως το ηθελα!!!

Βάλε καμιά φωτό να το χαζέψουμε:D

astraturbo
06-09-10, 13:09

Επειδη ειμαι καινουριος μου λετε την διαδικασια για να ανεβασω φωτο!?:(

nikkos
06-09-10, 17:20
Για το παμπρίζ λές,ενδιαφέρομαι κι εγώ...Ξέρει κανείς πού,πόσο,αν επιτρέπεται κλπ?
για το παρπρίζ η ανοιχτή απόχρωση είναι σχεδόν αόρατη, επιτρέπεται, και η σκούρα είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμη από οποιαδήποτε φιμέ μεμβράνη. Τιμή μου φαίνεται σχεδόν διπλάσια από τις απλές φιμέ, αλλα αν θέλετε να μάθω τηλέφωνο να ρωτήσετε.

patsialos
06-09-10, 19:38
θελω τηλεφωνο.εγω θα βαλω τις κανονικες ,να μην εχω προβλημα με κτεο και αστυνομια, μπρος πισω με 35 διαπερατοτητα και μπροστα για να προστατευει το ταμπλω θα βαλω τνη αορατη για τον ηλιο

Stamatis
07-09-10, 02:51
Επειδη ειμαι καινουριος μου λετε την διαδικασια για να ανεβασω φωτο!?:(

Ούτε εγώ ξέρω δεν έχω ανεβάσει ποτέ:D
Αλλά απ'ότι ξέρω υπάρχει ανάλογο topic,βέβαια αν μας έλεγε κάποιος φίλος,ακόμα καλύτερα...

Κι εγώ για μπροστά μόνο για τον ήλιο θέλω να μην μπάζει μέσα ζέστη κ να μην μαμάει ταμπλό κλπ...

nikkos
07-09-10, 13:45
εγω εχω βάλει απ το 2005 cs-35 γύρω γύρω και cs-50 στο παρπρίζ και το έχω καταευχαριστηθεί. Μπροστά θα την άλλαζα και με την αθερμική/κεραμική για να μη με πρήζουν ή να μην είμαι με το άγχος, αλλα γενικότερα το τι ήλιο έχει γλυτώσει το αμάξι και οι επιβάτες δε λέγεται...

astraturbo
14-09-10, 09:56

llumar titanium!

http://img36.imageshack.us/img36/577/50375857.png

astraturbo
14-09-10, 09:59
llumar titanium!

http://img36.imageshack.us/img36/577/50375857.png

http://img3.imageshack.us/img3/1823/88854374.png

http://img837.imageshack.us/img837/8845/74998499.png

bilaros
16-09-10, 03:53
paidia na rotiso kati??epidi exo kai ego fime exete eidiki vevaiosi??gt mallon apogoreutikan teleios opos diapistosa xthes...:confused: :(

astraturbo
16-09-10, 10:13
paidia na rotiso kati??epidi exo kai ego fime exete eidiki vevaiosi??gt mallon apogoreutikan teleios opos diapistosa xthes...:confused: :(

Eμενα που τα βαλα πριν 15 μερες στην llumar μου εδωσαν! Αλλα μην ψαχνεις αμα θελει ο τροχαιος να σε γραψει θα σε γραψει! Στην ουσια νομιμος με φιμε εισαι απο τη μεσαια κολονα και πισω!

bilaros
16-09-10, 16:51
katalava file mou kai se euxaristo!!!gt me stamatise i troxaia kai pige na mou parei adeia,diploma kai pinakides gia 10 meres... kai 80 euro!!! eutuxos me afisan na figo.....alla me rotise gia vevaiosi!!!den xero....